Left Right
scrollTop top

Pokémon Go schiet ook Facebook en Snapchat voorbij (en mag zich even de ‘grootste’ noemen)


Pokémon Go schiet ook Facebook en Snapchat voorbij (en mag zich even de ‘grootste’ noemen)

Het zal waarschijnlijk niet lang duren, maar Pokémon Go heeft toch een erg straffe statistiek neergezet. Deze week haalde het eerst Tinder in, daarna moest Twitter eraan geloven. Ook WhatsApp werd minder langdurig gebruikt dan Pokémon Go. En nu zijn ook het populaire Snapchat en zelfs het grote Facebook eraan voor de moeite. It’s getting huge!

Alle sociale media in de schaduw zetten en zelfs Facebook van de troon stoten, het is er niet veel gegeven. Nintendo heeft met Pokémon Go bewezen waarom het Japanse bedrijf ooit de meest geniale maker van videogames was. Destijds liepen we allemaal met onze Gameboy spelletjes te spelen, nu is dat toestel vervangen door een smartphone. Ook voor Pokémon begon het lang geleden op die Gameboy. Maar toen Playstation en Xbox de Japanners als ontwikkelaar van spelcomputers steeds meer in de schaduw begonnen zetten kwam Nintendo met een idee dat nu geniaal blijkt: apps maken.

Natuurlijk moet Pokémon Go nu nog bewijzen dat het niet de occasionele ééndagsvlieg is die in de soep van Mark Zuckerberg valt. En dat zal uiteindelijk wel blijken, want het is eigen aan een hype dat je op en voor korte tijd heel hoog piekt. De volgende cijfers van Sensor Tower zijn echter heel indrukwekkend. Mensen brengen gemiddeld 33,4 minuten per dag door met de app van Pokémon Go. Facebook staat tweede met 22,1 minuten. Snapchat haalt 18 minuten.

EPA

Typisch voor een hype

Vermoedelijk zal Pokémon Go er niet in slagen op meer toestellen te worden geïnstalleerd dan Facebook, al zouden Snapchat en Google Maps zich wel zorgen moeten maken. En het feit dat Facebook gemiddeld meer dan 10 minuten minder wordt gebruikt, zal daar toch ook even pijn doen.

Analisten verwachten dat Pokémon Go zijn plaats straks wel weer aan de vaste waarden zal overlaten. “Het zal steeds groter worden voor het begint te krimpen”, zegt Michael Pachter van Wedbush Securities aan The Washington Post. “Ik hoop alleen dat er intussen niemand in het verkeer verongelukt.” Eén ding is wel al zeker: de zomer van 2016 is officieel die van Pokémon Go.

(Bronnen: The Huffington Post, Gizmodo, The Washington Post)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737