Pokémon Go wil deze week iedereen weer op jacht sturen en belooft daarbij een mooie beloning

Pokémon Go wil deze week iedereen weer op jacht sturen en belooft daarbij een mooie beloning

Deze week is het ideale moment om nog eens met zijn allen op Pokémonjacht te gaan. De makers van Pokémon Go lanceren namelijk de allereerste ‘Global Catch Challenge’. Daarmee dagen ze alle spelers wereldwijd uit om in een week tijd zoveel mogelijk Pokémon te vangen … en daarmee kan je een leuke beloning verdienen.

Is Pokémon Go bezig aan een revival? De applicatie was in de zomer van 2016 een gigantische hype: parken liepen vol en de verkoop van powerbanks boomde als nooit te voren. Maar even snel als de rage gekomen was, ging hij ook weer weg.

Sindsdien proberen makers Nintendo en Niantic van alles om de spelers weer actief op jacht te sturen … en de laatste weken lijkt dat te lukken. Sinds deze maand staat Pokémon Go in veel landen weer in de top van meest gedownloade mobiele games. En dus vonden ze het tijd voor de eerste Global Catch Challenge.

3 miljard Pokémon vangen

Niantic daagt alle spelers uit om vanaf vandaag tot en met zondag zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Als er wereldwijd in totaal 3 miljard Pokémon gevangen worden, krijgen alle spelers enkele beloningen. De leukste daarvan is misschien wel dat Farfetch’d, ook wel bekend als die Pokémon met die prei, 48 uur lang wereldwijd kan gevonden worden. Normaal kan je die namelijk alleen maar vangen in Azië.

3 miljard Pokémon lijkt enorm veel, maar moet haalbaar zijn. Er wordt geschat dat er nog zo’n 20 miljoen spelers wekelijks bezig zijn met Pokémon Go. Die zouden deze week dus elk 150 Pokémon moeten vangen, iets wat voor een echte Pokémontrainer heel makkelijk te halen is.

Deze beloningen vallen te verdienen …

Pokémon Go

… en heel de wereld doet mee aan de jacht

Doe jij ook mee?

Gesponsorde artikelen