Pokémon Go wordt binnenkort weer een pak realistischer … voor iPhonegebruikers

Pokémon Go wordt binnenkort weer een pak realistischer … voor iPhonegebruikers

Pokémon vangen zal nog nooit zo realistisch aangevoeld hebben als binnenkort, want Niantic zal de augmented reality van het spel een pak gaan verbeteren. Binnenkort zal het lijken alsof die Charizard of Mewtwo, of vooral toch die Pidgey, ook écht voor je staat!

Niantic, het bedrijf dat samen met Nintendo achter de hyperpopulaire app Pokémon Go zit, lijkt er de laatste tijd alles aan te doen om de hype die er een tijdje geleden was weer nieuw leven in te blazen.

Realisme

Na een grote challenge, waarbij we werden uitgedaagd om op een week tijd drie miljard pokémon te vangen, bracht Niantic onlangs nog een grote update uit voor het spel. Er werden opnieuw 50 pokémon toegevoegd en nu volgt het spel ook de plaatselijke weersomstandigheden op. Die update kwam er net toen er een sneeuwstorm over ons land trok en maakte het spel dus meteen een pak realistischer. Maar de grootste voorruitgang heeft Niantic bewaard voor z’n volgende update.

Op basis van de ARkit-technologie, die Apple een aantal maanden geleden releasete, bracht Niantic enorme verbeteringen aan aan de augmented reality van de game. Zo zullen de pokémon groter worden als je dichterbij komt, en uiteraard ook weer kleiner als je verder weg gaat, en ze zullen zich ook anders gedragen als je te dicht komt.

Moeilijkheid verandert

De update zal het spel dus niet alleen mooier maken, maar ook de moeilijkheid zal veranderen. De game zal je wel belonen als je van heel dichtbij een pokémon weet te vangen. Je zal dan de ‘Expert Handler’-bonus ontvangen, waardoor je meer XP en meer Stardust verdient. De update zal uiteraard alleen een verschil uitmaken als je de augmented reality aanzet. Wie gewoon de standaardachtergrond gebruikt, zal geen verschil opmerken.

De update is gebaseerd op de ARkit-technologie van Apple, en dat is slecht nieuws voor Android-gebruikers. Voorlopig zullen alleen iPhones de update krijgen, en dan enkel die met iOS 11.

Gesponsorde artikelen