‘Pokémon’ maakt tekenfilm in stijl van Looney Tunes

The Pokémon Company, het bedrijf achter de mediafranchise Pokémon heeft een kortfilm uitgebracht in de klassieke stijl van Looney Tunes. De zogeheten PokéToon duurt vier minuten en is integraal te bekijken op YouTube.

Goed nieuws voor al wie van nostalgische tekenfilms houdt! The Pokémon Company steekt de reeks in een compleet nieuw jasje. De PokéTune combineert het beste van jouw favoriete wezentjes met de klassieke tekenfilmstijl die we kennen uit producties van Disney en Looney Tunes.

Retro met Pokémons

De speciale aflevering krijgt de naam Chase The Beans en vertelt het verhaal de hagedisachtige Pokémon Scraggy die op zoek gaat naar voedsel. Wanneer hij de Mimikyu (een andere Pokémon) tegenkomt, slaat alles om in een regelrechte chaos. Het verhaal zit vol met slapstick en gekke geluidseffecten. Precies wat je verwacht van een ouderwetse tekenfilm!

Ook de intro heeft duidelijk iets weg van Looney Tunes. Alleen zijn de kenmerkende rode ringen van Warner Bros. vervangen door die van een Pokéball. De muziek, die in de originele serie doorgaans Japans geïnspireerd is, is vervangen door een melodietje dat spontaan doet terug denken aan de jaren ’40.

De tekenfilm is niet het enige goede nieuws uit Pokémonland. Eerder kondigde de franchise uitbreidingen aan voor Pokémon Sword & Shield. Dat zijn twee videogames die exclusief verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch.

Meer
Lees meer...