Left Right
scrollTop top

Polaroid lanceert zijn kleinste camera ooit om overal mee naartoe te nemen


Polaroid Go
© Polaroid Go – Bron: Polaroid

Polaroid heeft zojuist de Polaroid Go voorgesteld. Het is de kleinste instant analoge camera ter wereld. Je kan het toestelletje – dat volgende week gelanceerd wordt – vanaf vandaag pre-orderen.

Hoewel iedereen tegenwoordig een kwalitatieve camera heeft in zijn smartphone, is Polaroid sinds enkele jaren bezig met een heuse revival. De instant foto’s zijn er leuk uit en zijn bovendien unieker dan de oneindige foto’s die je digitaal kan nemen.

10 op 8,5 op 6 centimeter

Toch is het niet altijd even handig om je Polaroid overal naartoe mee te nemen. Daarom komt het bedrijf nu met een miniversie van zijn iconische camera. De Polaroid Go is amper 10 centimeter op 8,5 centimeter op 6 centimeter en daarmee de kleinste instant analoge camera ter wereld.

“Innovatie, productontwerp, creativiteit en een beetje attitude terugbrengen naar Polaroid is onze focus sinds we drie jaar geleden met een nieuw team begonnen. De Polaroid Go is onze grootste bijdrage tot nu toe. Het is gewoon speels en toch ongelooflijk goed ontworpen. Het zal het je zo gemakkelijk maken om een totaal andere camera dan je telefoon mee te nemen, waar je ook gaat”, zegt Oskar Smolokowski, CEO van Polaroid, in een persbericht.

Nieuwe features

De Polaroid Go moet het echter niet alleen van zijn klein formaat hebben, maar heeft ook heel wat nieuwe features. Zo heeft de camera een nieuw ontwikkelde selfiespiegel, een zelfontspanner, een batterij die langer meegaat, een dynamische flitser, dubbele belichting en reisvriendelijke accessoires. Het toestelletje maakt gebruik van Polaroid Go film, een verkleinde versie van de traditionele vierkante films. Je foto’s zijn daarbij 4,7 centimeter op 4,6 centimeter.

Op 27 april is de Polaroid Go beschikbaar, maar je kan hem nu al pre-orderen via de website van het bedrijf. Daarvoor betaal je 139 euro voor de camera en één dubbelpakket films.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…