Politie doodt schutter Straatsburg na vuurgevecht

Politie doodt schutter Straatsburg na vuurgevecht

Tijdens een grootschalige politieactie in Straatsburg is de schutter van de aanslag dinsdagavond gedood door de politie. De man opende nog het vuur op de agenten, maar die konden hem al snel uitschakelen. Burgemeester Ronald Ries spreekt van “een grote opluchting”. 

De Franse politie heeft Chérif Chekatt, de man die afgelopen dinsdag het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg, gedood tijdens een groots opgezette politieactie.

Meer dan 700 Franse en Duitse agenten trokken deze avond rond in Neudorf, een wijk in het oosten van Straatsburg. Ze deden huiszoekingen en patrouilleerden door de straten. Daarbij kwamen drie agenten Chekatt tegen op straat. Toen die de man probeerden arresteren, opende die meteen het vuur maar de politie kon hem uitschakelen voor er meer slachtoffers vielen.

Drie doden

De politie kon al snel achterhalen dat Chekatt na de aanslag van dinsdagavond een taxi had genomen naar de wijk in het oosten van Straatsburg, maar sindsdien ontbrak elk spoor van de man. Nu blijkt dat Chekatt zich niet in Neudorf maar Meinau, een nabijgelegen wijk, bevond. Daar zat hij verscholen in een magazijn. Christophe Castaner, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, bevestigt nu de dood van Chekkat. Ook Ronald Ries, de burgemeester van Straatsburg, doet dat. Hij heeft het over “een grote opluchting”.

Bij de aanslag op de kerstmarkt vielen drie doden. Aanvankelijk waren er twee dodelijke slachtoffers, maar donderdagmiddag overleed een derde persoon aan de gevolgen van zijn verwondingen. Nog zeker tien mensen zijn gewond, waarvan er vijf heel ernstig aan toe zijn.

Castaner bedankte de politie voor hun kordate optreden:

Gesponsorde artikelen