Politie gebruikt waterkanon tegen betogers op congres van omstreden Kamerlid Laurent Louis

Politie gebruikt waterkanon tegen betogers op congres van omstreden Kamerlid Laurent Louis

De politie heeft het waterkanon ingezet tegen betogers op een verboden bijeenkomst van het omstreden Kamerlid Laurent Louis. De burgemeester van Anderlecht had die opkomst verboden, maar dat legde de onafhankelijke politicus naast zich neer. Honderden mensen kwamen erop af. Het nieuws werd vandaag zelfs opgepikt door de BBC, waar men het als een “antisemitische” bijeenkomst omschrijft.

Burgemeester Eric Tomas (PS) nam de beslissing, omdat de bijeenkomst de veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) steunt hem daarin. Het is vandaag bovendien verboden in Anderlecht om manifestaties te organiseren en daar zal de politie op controleren. Deelnemers van de bijeenkomst zullen geen toegang krijgen tot het Albert 1-Square. Maar Laurent Louis legde dat verbod naast zich neer en beloofde een verrassing aan iedereen die toch naar het “Eerste Europees congres van de dissidentie” komt. Hij maakte dat op Facebook bekend.

Laurent Louis is al een tijdje geen onbekende naam meer, maar dan vooral door zijn omstreden acties en uitspraken. Zo noemde hij enkele weken geleden premier Elio Di Rupo (PS) in de Kamer nog een pedofiel. Eerder dit jaar werd hij met veel kabaal gearresteerd in Bergen, omdat hij zonder toelating folders aan het uitdelen was.

Langer geleden kwam hij in de belangstelling te staan toen hij in het bezit bleek van foto’s en informatie uit het dossier van Julie en Melissa, twee slachtoffers van Marc Dutroux. Een overzichtje van de wellicht meest omstreden figuur uit de Kamer – Laurent Louis zetelt als onafhankelijke politicus – vind je hier:

Op de bijeenkomst in Anderlecht zou ook de Franse komiek Dieudonné aanwezig zijn. Die kreeg in eigen land al veel kritiek over zijn uitingen. Hij is ook de bedenker van de quenelle, een handgebaar dat vaak wordt vergeleken met het gebaar dat de nazi’s gebruikten.

Gesponsorde artikelen