Politie geeft metrostations weer vrij, nadat die ontruimd waren na meldingen van schoten

Politie geeft metrostations weer vrij, nadat die ontruimd waren na meldingen van schoten

Het Londense metrostation Oxford Circus werd deze avond ontruimd en afgesloten na berichten van schoten. De politie zou, naar eigen zeggen, gehandeld hebben “alsof het een terreurgerelateerd incident” is. Ze kon echter geen bewijzen van schoten vinden en heeft ondertussen de straten en metrostations weer geopend.

Omstaanders zouden iets voor vijven, plaatselijke tijd, “meerdere schoten” gehoord hebben in de buurt van het Oxford Circus-metrostation in Londen. Duizenden mensen liepen daarop in paniek weg, anderen zochten een schuilplaats in winkels in de buurt.

Het metrostation werd meteen ontruimd en gesloten. De politie raadde de mensen ook af zich nog naar de buurt te begeven. Mensen die zich toch in de regio bevonden, werd gevraagd gebouwen in te gaan en daar te blijven. Dat advies is ondertussen ingetrokken.

Geen bewijzen van schoten

Er werd een cordon opgezet waarbij een aantal straten rondom het metrostation afgesloten worden.

De politie meldde na enige tijd op Twitter dat er geen bewijzen werden gevonden van schoten. “De regio werd snel onderzocht en we werken eraan om het opgetrokken cordon ongedaan te maken en de stations weer te openen”, stelde de transportpolitie in een statement. Dat is nu ook gebeurd.

Er zullen echter wel extra politieagenten aanwezig blijven in de buurt om de situatie op te volgen.

Enkele lichtgewonden gewonde

De Londense hulpdiensten melden op Twitter dat er enkele mensen verzorgd moesten worden, zij raakten gewond in de chaos die er ontstond toen mensen het metrostation verlieten. Zeven mensen kregen ter plaatse hulp, negen anderen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Oxford Circus is, zeker rond dat uur van de dag, een heel drukbezocht metrostation. Het wordt vaak gebruikt door pendelaars en shoppers. Een correspondent van BBC meldde dat de straten “overvol” waren omwille van Black Friday.

Er doken op sociale media al snel beelden op:

Gesponsorde artikelen