Politie verbiedt wansmakelijke truc met levende kuikentjes in blender op Gentse Feesten

Politie verbiedt wansmakelijke truc met levende kuikentjes in blender op Gentse Feesten

Het Gentse Cirq zorgde opnieuw voor controverse op hun Datakamp tijdens de Gentse Feesten, want het publiek kon kiezen of een kuikentje levend in de blender belandt of niet. Te hallucinant voor woorden denkt iedereen, maar toch kregen de aanwezigen al een aantal keer een bloederig tafereel te zien. En hoewel het maar een illusie was, heeft de politie de truc met het kuikentje nu verboden.

Cirq zou Cirq niet zijn als ze dit jaar niet opnieuw met een straf concept afkwamen op de Gentse Feesten. In Datakamp, ofwel internet in ’t echt, ontfutselen ze schaamteloos de persoonlijke gegevens van hun bezoekers, bestoken ze hen met spam, tapen ze hen vast met plakband en tonen ze zomaar porno op het grote scherm.

Opnieuw een idee met een serieuze hoek af dus, maar met de truc met het kuikentje schakelen ze dit jaar nog een versnelling hoger. Elke avond beslissen de bezoekers over het lot van het pluizig beestje: vrijheid of levend de blender in. En hoewel iedereen dit een serieuze stap te ver vindt, werd het kuikentje al enkele keren ter dood veroordeeld. Dit lokte dan ook veel boze reacties uit.

Illusie verboden

Nu er gedreigd werd met een betoging om de Gentse kuikentjes te redden, heeft de lokale politie toch beslist om tijdens het laatste Feestenweekend de truc te verbieden:

Het stadsbestuur liet eerder nochtans weten dat Cirq zijn gang mocht blijven gaan: ‘We verbieden goochelaars ook niet om vrouwen in twee te snijden. Dit is overduidelijk een illusie’, legt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD) uit aan Het Laatste Nieuws. Datakamp tweette alvast dat ze hun illusie zullen prijsgeven. Maar of ze dat zo’n gigantische ramp vinden, laten we nog even in het midden.

Gesponsorde artikelen