Politie woedend over 1.000 gratis tickets voor militairen naar Memorial: “En wij dan?”

Politie woedend over 1.000 gratis tickets voor militairen naar Memorial: “En wij dan?”

De politievakbond VSOA is niet te spreken over het feit dat militairen duizend gratis kaarten voor de Memorial Van Damme van vanavond hebben gekregen. Die tickets worden aangeboden om hen te bedanken voor hun veiligheidsopdracht die ze nu al maanden uitvoeren. Maar ook de politie heeft een grote rol in de bestrijding van terreur, en dus zijn ze op hun tenen getrapt.

“En wij dan?”, vraagt ondervoorzitter Vincent Houssin zich af. In een persbericht op de website van de vakbond staat te lezen dat de tickets zijn uitgedeeld door een N-VA-senator. “Voor ons geen probleem maar wat dan met de politiemensen die, zoals bijvoorbeeld de mensen van de dienst antiterrorisme, al jaren instaan voor de veiligheid van de bevolking. Wat met hun inspanningen?”, schrijven ze.

“Het is geen kwestie van jaloezie. We zijn zelfs blij voor de enkele militairen die hiervan gaan kunnen genieten, zonder echter uit het oog te verliezen dat verschillende van hun collega’s, die ook ten dienste van de bevolking staan, hiervan niet zullen kunnen genieten.”

“Volgende keer politie”

De N-VA-senator in kwestie is Pol Van Den Driessche. Aan Het Nieuwsblad legt hij uit dat het niets met een gebrek aan respect voor de politie te maken heeft. Hij wou er enkel de militairen een schouderklopje mee geven, omdat we hen vroeger toch niet in het straatbeeld zagen. Hij is goed bevriend met organisator Wilfried Meert en die had hem gezegd dat zijn organisatie eens iets voor de militairen wou doen. Volgende keer is de politie aan de beurt, belooft Van Den Driessche nog.

Het was de vakbond in de mededeling ook niet zozeer om de tickets te doen. Ze gebruikten de gelegenheid om hun eis voor een baremische verhoging voor politie en strijdkrachten te versterken. “De eis van de politiemensen blijft dezelfde: voor een politie die ten dienste staat van de bevolking is het tijd om toe te geven dat de baremische schalen herzien dienen te worden … in plaats van 1.000 tickets voor de Memorial Van Damme te verdelen.”

Gesponsorde artikelen