Politie wordt met eieren bekogeld na oproep verkeersongeval in Borgerhout

Politie wordt met eieren bekogeld na oproep verkeersongeval in Borgerhout

De Antwerpse politie werd gisteravond met eieren bekogeld, toen het in Borgerhout een ongeval kwam vaststellen. Nu reageert de politie dat het gedrag van de omstaanders onaanvaardbaar was.

Het was afgelopen nacht erg onrustig in Borgerhout. De politie werd in de Antwerpse gemeente opgeroepen om een ongeval vast te stellen. Toen de agenten te plaatsen kwamen, werden ze door een zestigtal mensen met eieren bekogeld. Dat meldt de VRT. “Onaanvaardbaar!”, reageert de politie. Op het kruispunt van de Florastraat en de Terloostraat waren twee auto’s op elkaar ingereden. Daardoor knalde één voertuig tegen een woninggevel en slingerde het vervolgens tegen twee geparkeerde wagens.

Zo’n zestig nieuwsgierigen verzamelden zich rond het wrak en gooiden eieren naar de hulpdiensten. “De situatie dreigde te escaleren waarop de politie ter plaatse diende te komen met bemiddelingsploegen en een mobiele eenheid”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Rond 1.00 uur was de rust teruggekeerd, wellicht door de komst van onze ploegen. Zo’n gedrag kunnen we maar moeilijk tolereren. De politie en ook andere hulpdiensten zouden echt te allen tijde hun werk naar behoren moeten kunnen doen.”

Gesponsorde artikelen