Politieonderzoek Keulen bevestigt: meeste verdachten van massa-aanrandingen zijn geen vluchtelingen

Politieonderzoek Keulen bevestigt: meeste verdachten van massa-aanrandingen zijn geen vluchtelingen

Van de in totaal 58 verdachten van de massa-aanrandingen in Keulen komen er drie uit oorlogsgebied en is het overgrote deel afkomstig uit twee landen: Algerije en Marokko. Dat wijst het politieonderzoek uit volgens de Duitse hoofdofficier van justitie Ulrich Bremer. 

In januari meldden anonieme politiebronnen uit Keulen dat de verdachten van de massa-aanrandingen met oudejaarsnacht vooral asielzoekers uit Syrië die nog maar net naar Duitsland waren gekomen waren. Aan de Duitse krant Die Welt vertelt hoofdofficier Bremer nu dat deze beweringen helemaal niet juist zijn en dat onderzoeksresultaten bevestigen dat de vergrijpen vooral gepleegd zijn door bendes van jongeren met een Noord-Afrikaanse afkomst.

Voor het onderzoek zijn meer dan 300 mensen ondervraagd, is er meer dan 590 uur aan videomateriaal in beslag genomen en zijn er 1,1 miljoen bewegingspatronen geanalyseerd via telefoongegevens, aldus de hoofdofficier.

Van alle 58 verdachten is volgens Bremer de afkomst nu opgehelderd: 25 komen uit Algerije, 21 uit Marokko, 3 Duitsers, 3 uit Tunesië en 2 Syriërs. De overige verdachten komen uit Libië, Montenegro, Iran en Irak. Een aantal van hen is minderjarig. Dertien van hen zit momenteel in hechtenis, waarvan er vijf verdacht worden van een seksueel misdrijf. De anderen worden verdacht van mishandeling, diefstal, verzet tegen de politie of heling.

Ondertussen is het aantal aangiften nog verder gestegen. De teller staat nu op 1054. 600 hiervan draaien om diefstal en 454 om seksueel geweld.

Bron: Die Welt

Gesponsorde artikelen