Poolse truckchauffeur “vocht voor z’n leven om zichzelf en toekomstige slachtoffers op de kerstmarkt in Berlijn te redden”

Poolse truckchauffeur “vocht voor z’n leven om zichzelf en toekomstige slachtoffers op de kerstmarkt in Berlijn te redden”

De Poolse truckchauffeur, die maandag werd beroofd van z’n vrachtwagen, leefde nog op het moment van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Dat meldt de Duitse krant Bild. Als een held zou hij met de voortvluchtige dader gevochten hebben om een bloedbad te vermijden.  

Het moest voor de Poolse trucker Lukasz Urban een gewone maandag worden. Hij reed vanuit Italië naar Berlijn om er een lading staal te lossen, maar het werd een gitzwarte dag. De Duitse krant Bild kon met een bron dicht bij het onderzoek spreken, waaruit blijkt dat de chauffeur geprobeerd heeft om de aanslag te vermijden.

“Blijkbaar trok de terrorist een mes en stak hij meerdere keren, terwijl de Pool aan het stuur trok om mensenlevens te redden. Toen de vrachtwagen tot stilstand kwam, schoot de terrorist de chauffeur dood en ging ervandoor.”

Bild geeft ook meer details over de getuigenis van de eigenaar van het transportbedrijf waarvoor de chauffeur werkte. Na de aanslag werd hij door de politie tot 04.30 uur verhoord. Hij kreeg een foto van z’n werknemer te zien. “Het was verschrikkelijk. Ik zag steek- en schotwonden. Zijn gezicht was gezwollen. Het leek erop dat hij gevochten had.”

De politie hield een verdachte aan, maar die werd opnieuw vrijgelaten. Bij de aanslag kwamen twaalf mensen om het leven. Er zijn 48 mensen gewond geraakt, van wie 18 er slecht aan toe zijn.


Gesponsorde artikelen