‘Popemon Go’ is de Vaticaan-editie van ‘Pokémon Go’ waar niemand op zat te wachten

‘Popemon Go’ is de Vaticaan-editie van ‘Pokémon Go’ waar niemand op zat te wachten

Genoeg ‘Pokémon Go’ gespeeld? Zin in een spel dat de verbeelding nog wat meer tart? Zin om nieuwe soorten beestjes te vangen? Dan kan je terecht bij … het Vaticaan. Want ‘Pokémon Go’ krijgt een kloon waarbij jongeren op zoek kunnen naar heiligen, relikwieën en Bijbelse personages.

Op zoek naar een beetje geloof? Met JC Go, een versie van Pokémon Go, moet dat alvast lukken. Het Vaticaan bestelde de variant op de game om jonge christenen of aspiranten te introduceren en aan te trekken tot het geloof.

Pokémon Go

Wie twee jaar geleden niet wist wat Pokémon Go was, moet zowat onder een steen geleefd hebben. Het spel rond de Japanse animé combineerde een flinke dosis nostalgie met een GPS en AI en liet zijn spelers alle Pokémon vangen (al vier generaties intussen). Twee jaar verder is de originele hype gaan liggen, maar nog steeds worden er Pokémon gevangen dat het een lieve lust is.

Pokémon Go verzamelde op enkele weken tijd honderden miljoenen downloads en bracht zo’n 1,5 miljard euro op.

Harry Potter Go

Ook andere franchises kopiërden het voorbeeld van Pokémon Go (dat op zich al gebaseerd was op Ingress). Zo kan je binnenkort een soort Harry Potter-Go spelen, een Jurassic World-editie en je kan zelf op spoken jagen met Ghostbusters. Niet geheel onlogisch dat ook het Vaticaan mee op de wagen springt, met andere woorden.

Uiteraard zal je in JC Go geen imaginaire wezens opjagen, maar dankzij de Fundación Ramón Pané zal je heiligen kunnen ‘verzamelen’ maar er is ook een interactief gedeelte aan het spel. Je zal verschillende ontmoetingen kunnen hebben met de personages en daar krijg je vragen bij, een quizje als het ware. Er worden ook teams gevormd en je zal ook water, geloof en voeding (hosties?) kunnen verzamelen.


Gesponsorde artikelen