Porsche heeft geen interesse in zelfrijdende auto: “Een Porsche wil je zelf besturen”

Porsche heeft geen interesse in zelfrijdende auto: “Een Porsche wil je zelf besturen”

Zo goed als alle automerken zijn bezig met een zelfrijdende versie te ontwikkelen, behalve Porsche. Het luxeautomerk heeft absoluut geen interesse in een zelfrijdende auto. “Een iPhone hoort in je broekzak, niet op de weg”, zegt ceo Oliver Blume aan een Duitse regionale krant. 

Samenwerken met technologiebedrijven om een autonome auto te maken, daar heeft Porsche absoluut geen zin in. Dat laat de ceo van het bedrijf, Olivier Blume, in een interview met Westfalen-Blatt, een Duitse regionale krant, weten.

Het luxeautomerk benadrukt dat hun auto’s niet gemaakt zijn om te laten besturen, maar om zélf mee te rijden. “Een Porsche wil je zelf rijden”, klinkt het. Dat het handig is voor drukbezette mensen die tijdens hun autorit dan mailtjes kunnen beantwoorden, sms’jes sturen, … trekt de ceo zich niet aan: “Een iPhone hoort in je broekzak, niet op de weg”.

In elektrische wagens heeft Porsche dan weer wel interesse. Het bedrijf steekt 1 miljard euro in de productie van de Mission E, de eerste elektrische auto van Porsche.

iStock

Gesponsorde artikelen