Portretfoto’s nemen was nog nooit zo makkelijk met deze nieuwe Instagramfunctie

Portretfoto’s nemen was nog nooit zo makkelijk met deze nieuwe Instagramfunctie

De nieuwe ‘Focus’ functie van Instagram maakt portretfoto’s maken heel wat makkelijker. Wie de app update, zal de nieuwe functie zien verschijnen naast ‘Boomerang’ en ‘Superzoom’. Een tweede nieuwe functie is de ‘@mention-sticker’, die enkel beschikbaar is voor iOS.

Wie de Instagramapp al heeft geüpdatet zal al gemerkt hebben dat er twee nieuwe functies zijn bij Instagram Stories. Zo vind je naast Boomerang, en Superzoom de nieuwe functie Focus. Deze toepassing laat je makkelijk portretfoto’s nemen. De persoon in beeld blijft scherp en de achtergrond wordt wat blurry gemaakt. Je kan Focus ook gebruiken om video’s mee te maken.

@mention-sticker is de tweede nieuwe functie van Instagram Stories, maar die is enkel beschikbaar voor iOS-toestellen. De @mention-sticker maakt het makkelijker om vrienden te taggen in je Story. Voeg de sticker toe en klik erop om de naam van je vrienden in te geven. Net zoals de andere stickers kan je die in alle richtingen draaien, plaatsen waar je wil en groter of kleiner maken.

Misschien al gezien?

De functies zijn sinds 10 april beschikbaar als je de app update, maar er is een kans dat je ze al eerder kon gebruiken. Sommige Instagram gebruikers hebben deze nieuwe features al sinds vorige week. Andere gebruikers kunnen ondanks de update de nieuwe functies toch nog niet gebruiken.

@mention is enkel beschikbaar voor iOS. Focus is wel beschikbaar voor een aantal Android-toestellen en voor iPhone SE, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en X. De update is beschikbaar in de Apple Store en bij Google Play.

Gesponsorde artikelen