Left Right
scrollTop top

Portugese winnaar van het Eurovisiesongfestival stopt noodgedwongen (tijdelijk) met zingen


Portugese winnaar van het Eurovisiesongfestival stopt noodgedwongen (tijdelijk) met zingen

In mei won hij nog het Eurovisiesongfestival met z’n atypische liefdesliedje ‘Amor Pelos Dois’, maar nu moet hij noodgedwongen (tijdelijk) een punt achter zijn zangcarrière zetten.

De hartproblemen van Salvador Sobral waren al voor zijn Eurovisiesongfestivalwinst bekend, maar die dwingen hem nu dus tot het inlassen van een zangpauze. Salvador Sobral ziet zich genoodzaakt zijn zangcarrière (tijdelijk) stop te zetten omwille van zijn hartproblemen. Hij wil dan ook de tijd nemen om daar ten volle van te herstellen en zal daarom geen concerten meer geven, dat maakte hij zelf bekend in een YouTubefilmpje (zie onderaan). Sobral geeft vrijdag nog een voorlopig laatste afscheid in het Portugese Estoril.

The Tonight Show

Sobral zegt dus een hoop optredens af, maar wel enkel in Portugal. Want tot dusver heeft de Eurovisiesongfestivalwinnaar zijn overwinning niet meteen gebruikt om een internationale carrière uit te bouwen. Hij trad zo alleen maar op in zijn thuisland en sloeg een hoop uitnodigingen voor talkshows en interviews af. Zo kreeg hij zelfs de vraag of hij in de hyperpopulaire Amerikaanse talkshow The Tonight Show with Jimmy Fallon wou aantreden, maar Sobral bedankte.

De Portugees kan ook niet zo goed om met zijn plotse bekendheid. Op een benefietoptreden voor de slachtoffers van de bosbranden in zijn land vroeg hij zich op het podium luidkeels af of de fans wel echt achter hem stonden. “Ik heb het gevoel dat wat ik ook doe, ik er nu applaus voor krijg”, zei hij. “Wat als ik nu een scheet laat? Ik zou jullie reactie dan wel eens willen zien!” Hij is duidelijk niet verzot op de spotlights, en zijn tijdelijk afscheid zal hij dan ook niet meteen erg vinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489