Left Right
scrollTop top

Power Router kan alle apparaten in een kamer draadloos opladen


Power Router kan alle apparaten in een kamer draadloos opladen
Energous

Hoe geweldig zou het zijn als je een apparaatje zou kunnen kopen dat alle elektrische toestellen in een kamer draadloos kan opladen? Wel, exact zo’n toestel is aangekondigd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. WattUp heet het ding, dat alle toestellen in een straal van zes meter kan opladen.

De WattUp werd voorgesteld door een nieuw bedrijfje, Energous. In dat toestel zou een zogenoemde Power Router aanwezig zijn, dat via een Bluetooth-verbinding apparaten herkent om op te laden. Die verbinding kan niet alleen gebruikt worden om compatibele apparaten te herkennen, maar ook om die redelijk exact binnen een kamer te lokaliseren. Vervolgens zou de WattUp die toestellen met gerichte radiogolven kunnen opladen.

Twaalf tegelijk

Energous zegt dat de WattUp tot twaalf apparaten tegelijk draadloos kan opladen, en dat over een maximale afstand van zes meter. De toestellen moeten wel een speciale chip aan boord hebben die overweg kan met het hele systeem, en dat is voorlopig nog het probleem. Er zijn nog geen apparaten aangekondigd met die chip, al zou de chip in een tussenstap wel in hoesjes ingebouwd kunnen worden.

Eens die chip aanwezig is, dan kan het systeem toestellen met een bijna lege batterij zelfs voorrang geven op toestellen met accu’s die nog bijna gevuld zijn. Via een applicatie kan je ook instellen dat het opladen enkel op bepaalde tijdstippen mag gebeuren. Maar voor het zover is, zal het bedrijf dus eerst nog partners moeten vinden, maar onder andere met Foxconn – de grootste fabrikant van computeronderdelen ter wereld – zou al een deal gesloten zijn. De eerste toestellen met ingebouwde chip zouden volgend jaar op de markt komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737