Praag, Freiburg en grote delen van Frankrijk en Kroatië krijgen code rood

Praag coronavirus
Praag – Bron: Isopix

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft opnieuw de reisadviezen voor Belgen bijgesteld. Heel wat nieuwe gebieden kregen daarbij code rood. Reizen naar daar is dus verboden.

Op de website diplomatie.belgium.be houdt de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken bij welke adviezen er gelden voor reizen naar het buitenland. Regelmatig wordt die website geüpdatet, afhankelijk van de lokale situatie in verband met het coronavirus.

Regio’s krijgen daarbij ofwel code groen, oranje of rood. Rood wil zeggen dat het verboden is om naar daar af te reizen. Wie er al is en terugkeert naar België moet verplicht in quarantaine gaan en een coronatest laten afnemen. Bij code oranje is dat niet verplicht, maar wel aan te raden. Bij code groen gelden er geen beperkingen.

Nieuwe rode zones

De nieuwste update die FOD Buitenlandse Zaken heeft doorgevoerd gaat in op vrijdag 11 september om 16 uur. Bij de nieuwe regio’s die code rood hebben gekregen valt onder andere het kanton Freiburg in het westen van Zwitserland op. De omliggende kantons kleuren momenteel oranje.

In Tsjechië wordt dan weer de regio rond de hoofdstad Praag een rode zone. De rest van het land blijft oranje. In Kroatië waren de provincies Split-Dalmatia, Brod-Posavina, Zadar en Sibenik-Knin aan de kust al rood. Daar komen nu Dubrovnik-Neretva en Požega-Slavonia in het zuidoosten bij. De rest van Kroatië kleurt oranje.

Frankrijk

Ook Frankrijk krijgt er heel wat nieuwe rode zones bij. Het gaat om de departementen Ain, Côte-d’Or, Essonne, Gard, Haute-Garonne, Martinique, La Réunion, Seine-et-Marne, Vaucluse en Yvelines en het eiland Corsica. De regio rond de hoofdstad Parijs en de departementen Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Guadeloupe, Guyane française, Gironde, Hauts-de-Seine, Hérault, Loiret, Rhône, Seine-Saint-Denis, Val-d’Oise, Val-de-Marne en Var waren eerder al rood. Bijna alle andere departementen in Frankrijk hebben code oranje.

Ook Monaco wordt vanaf morgen een rode zone. Dat was al het geval voor Andorra, Roemenië en Spanje (behalve de eilanden Tenerife, El Hierro, La Gomera en La Palma).

Gesponsorde artikelen