Left Right
scrollTop top

Prachtig fenomeen: oranje sneeuw is gevallen in Oost-Europa


Prachtig fenomeen: oranje sneeuw is gevallen in Oost-Europa

Op sociale media gaan heel wat foto’s rond van oranje sneeuw en ja hoor, deze zijn heel erg echt. Skiërs in een Russisch resort hebben al kunnen genieten van dit prachtige fenomeen. Andere landen in Oost-Europa zijn ook al getroffen door de sneeuw. 

In Rusland, Bulgarije, Roemenië en andere landen in Oost-Europa kan je genieten van oranje sneeuw! Verschillende foto’s van het natuurverschijnsel circuleerden al rond op sociale media, onder andere van skiërs in een resort in de buurt van de Russische stad Sochi.

Zandstormen

Vanwaar nu die roodoranje kleur? Volgens The Independent is de kleur het resultaat van zand en stof in de atmosfeer dat door zandstormen wordt opgewekt. “Er is veel opgeheven zand of stof afkomstig uit Noord-Afrika en de Sahara, van zandstormen die zich in de woestijn hebben gevormd”, zegt meteoroloog Steven Keates. “Naarmate het zand wordt opgetild naar de bovenste niveaus van de atmosfeer, wordt het elders verspreid”, zegt hij. Satellietbeelden van NASA tonen aan dat er zich veel zand en stof in de atmosfeer boven de Middellandse Zee bevindt.

Vorig jaar werd een gelijkaardig fenomeen gespot. De lucht en de zon boven het Verenigd Koninkrijk hadden een rode kleur als gevolg van orkaan Ophelia die tropische lucht en stof uit de Sahara meesleepte.

Ben je benieuwd? Bekijk hier de fraaie beelden!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737