Precies één jaar geleden kondigde K3 dit vreselijke nieuws aan

Precies één jaar geleden kondigde K3 dit vreselijke nieuws aan

18 maart 2015, het was de dag dat K3 fans het vreselijke nieuws te horen kregen. K3 zou op zoek gaan naar drie andere meisjes die Karen, Kristel en Josje na 17 jaar K3 zouden vervangen. Een zwarte dag in de geschiedenis van K3. Nu een jaar geleden.

Wie had ooit gedacht dat K3, de populairste meidengroep van de lage landen, na 17 jaar de fakkel zou doorgeven aan drie jongere meisjes? De tranen van Karen en Kristel braken de harten van vele jonge fans, maar zeker die van de fans van het eerste uur. Spontaan begonnen de flashbacks, terug naar het begin, eind jaren ’90, waar het voor K3 begon.

Bijna elk kind in België en Nederland is opgegroeid met Karen, Kristel en Kathleen. Meedansen op Alle Kleuren en Oya Lélé, Heyah Mama en natuurlijk vele andere grote hits.Toen Kathleen in 2009 haar afscheid al aankondigde en besloot te breken met Karen en Kristel was dit voor de meeste K3 fans minstens zo’n grote schok. Maar toen was daar Josje, de reddende engel uit Nederland.

De toen 23-jarige Josje Huisman won de grote talentenjacht K2 zoekt K3, waarin op zoek werd gegaan naar een vervangster voor Kathleen. In de finale nam Josje het op tegen de getalenteerde Noa en Madelon, die hun regenboogjurkjes na afloop weer in de kast konden hangen.

Met Josje was K3 klaar voor een nieuwe start, klaar voor vele jaren regenbogen en K3 plezier, tot die vreselijke dag, nu één jaar geleden.

Maar uit het oog is natuurlijk niet uit het hart. Alle prachtige herinneringen van de afgelopen 18 jaar zullen we nooit vergeten. En K3 ons ook niet.

Tot mei heb je nog de kans om K3 live te zien in de K3 afscheidtour (samen met de drie nieuwe meiden). K3 zal nog optreden in Oostende, Hasselt en Antwerpen. En in Nederland nog in Rotterdam en Groningen. En op 8 mei, na 18 jaar, is het K3 verhaal voor Karen, Kristel en Josje definitief voorbij.

Gesponsorde artikelen