Left Right
scrollTop top

Premier Charles Michel is duidelijk over de stakingsacties: “Aan het werk!”


Premier Charles Michel is duidelijk over de stakingsacties: “Aan het werk!”

“Aan het werk!” Deze oproep doet premier Charles Michel in een reactie op de stakingsacties en betogingen vandaag tegen de hervormingen van de regering. Maar Michel is niet van plan van zijn koers af te wijken. “Niet hervormen, dat betekent verarmen”, benadrukt hij in een communiqué. Bovendien eist de premier respect voor het recht van miljoenen burgers en studenten om zich te verplaatsen en om te werken.

Op verschillende plaatsen in ons land vonden vandaag binnen de overheidsdiensten stakingen en betogingen plaats tegen de besparingen van de federale regering. Premier Charles Michel toont begrip voor de stakingsacties, maar het stakingsrecht is volgens hem niet absoluut en hij eist respect voor het recht van miljoenen burgers en studenten om zich te verplaatsen en om te werken.

“Aan het werk!”, klinkt het dan ook in de reactie van de eerste minister op de stakingsacties. Hij benadrukt dat de federale regering open blijft staan voor dialoog en overleg, maar wel om de geplande hervormingen voort te zetten. De premier is niet van plan om van koers te wijzigen.

“Niet hervormen, betekent verarmen”

“Niet hervormen, dat betekent verarmen. Het is de verantwoordelijkheid van de regering om de geplande koers aan te houden en de aangevatte hervormingen voort te zetten. Wij blijven openstaan voor de dialoog met de sociale partners, zoals de regering al ettelijke keren heeft aangetoond.”

Om duidelijk te maken dat de hervormingen nodig zijn, somt hij de eerste successen op zoals verhoging van de koopkracht door de tax shift, de dalende werkloosheid, het aantal faillissementen dat vermindert en het recordaantal nieuwe ondernemingen.

Maar, zegt de premier, “deze eerste resultaten volstaan niet. De weg is nog lang. Meer dan ooit moeten we de rangen sluiten en allen in dezelfde richting werken om de jobcreatie te bevorderen. Dat is nog meer het geval na de aanslagen van 22 maat, die onze economie schade hebben toegebracht. We mogen onszelf niet in de voet schieten.”

Aan VTM Nieuws legt premier Charles Michel zijn reactie verder uit:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…