Première ‘Red, White & Royal Blue’ gaat door met lege rode loper: “Iedereen is aan het staken”

Gisteren vond de première van Red, White & Royal Blue plaats in Londen, althans dat was de bedoeling. De rode loper werd uitgerold, er werden modellen ingehuurd om Britse bewakers te spelen, maar dat bleven de enige personen op de rode loper. De cast stuurde namelijk hun kat omdat ze als leden van de SAG-AFTRA deelnemen aan de stakingen van acteurs in de Verenigde Staten.

Prime Video pakt op vrijdag 11 augustus 2023 uit met een gloednieuwe LGBTQ+-romcom. In Red, White and Royal Blue volgen we de verboden liefde tussen Alex en Henry, die toch een bijzonder begin kent. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Casey McQuiston. De film ging gisteren in première in Londen met een wel heel bijzondere rode loper.

Lege rode loper

Geen enkele acteur kwam opdagen voor de première van Red, White & Royal Blue. Regisseur Matthew López was wel aanwezig, maar hij bleef binnen en liep ook niet over de rode loper. “Ik ben ook aan het staken als scenarist, maar niet als toneelschrijver en regisseur”, verklaarde hij z’n beslissing om toch aanwezig te zijn.

Hij legde ook uit waarom de cast niet bij de première was. “Zij zijn leden van de SAG-AFTRA, dus ze zijn aan het staken.” Later vertelde López ook hetzelfde aan de aanwezigen in de zaal voor de première. “Hoofdrolspelers Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine zijn niet aanwezig omdat ze aan het staken zijn en om hen te steunen sturen we onze liefde naar onze acteurs. Je zal zien hoe geweldig ze zijn op het scherm en hoe ze niet vervangen kunnen worden door AI.”

Backstage sprak hij nog tegen de aanwezige pers. “Het is triestig om hier te zijn zonder acteurs en scenaristen. Dus we moeten dringend iets doen aan deze stakingen. We moeten een eerlijke deal krijgen van de studio’s en dan kunnen we weer aan het werk. We willen niets liever dan weer aan het werk gaan, maar we kunnen niet werken voor we een eerlijke deal hebben.” López poseerde backstage ook voor een foto, maar deed dat met z’n rug naar de camera. “Ik wil low profile blijven. Ik ben hier als regisseur en ik het is mijn verplichting om de film te steunen als regisseur. Maar in de eerste plaats ben ik een scenarist. Dus wanneer de film uit is en mijn verantwoordelijkheden als regisseur voorbij zijn, dan ben ik weer een stakende scenarist.

Red, White & Royal Blue

In Red, White & Royal Blue volgen we de Amerikaanse presidentszoon Alex (Taylor Zakhar Perez) en de Britse kroonprins Henry (Nicholas Galitzine). Aanvankelijk kunnen zij elkaar niet uitstaan, wat ervoor zorgt dat ze in de problemen komen. Om de diplomatieke schade beperkt te houden, moeten Alex en Henry doen alsof ze goede vrienden zijn.

In het begin is dat sterk tegen hun zin, maar wanneer ze elkaar wat beter leren kennen, komt hier verandering in. Uiteindelijk slaat de vonk zelfs over tussen de twee, maar dat maakt de zaken vooral extra moeilijk. Want als er iets is waar zowel het Britse koningshuis als de Amerikaanse president niet op zitten te wachten, dan is het wel een nieuw schandaal. Alex en Henry moeten hun liefde dus geheimhouden, wat hun relatie ook sterk onder druk zet. Of de liefde sterk zal zijn dan de diplomatie, dat zal je vanaf vrijdag 11 augustus kunnen zien op Prime Video.

Naast Taylor Zakhar Perez (The Kissing Booth) en Nicholas Galitzine (Purple Hearts) is ook Uma Thurman (Kill Bill) te zien in de film. Zij speelt de rol van de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten én moeder van Alex.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Red, White & Royal Blue:

Red, White & Royal Blue verschijnt op vrijdag 11 augustus op Prime Video.

Meer
Lees meer...