Prepared you must be! Stoom jezelf klaar voor Star Wars: Episode VII – The Force Awakens met dit ultieme stappenplan

Prepared you must be! Stoom jezelf klaar voor Star Wars: Episode VII – The Force Awakens met dit ultieme stappenplan

Nog maar enkele nachtjes slapen en dan kunnen we massaal naar de bioscoop om de zevende aflevering in de Star Wars-franchise te ontdekken. The Force Awakens speelt zich dertig jaar na The Return of the Jedi (1983) af en voert zowel de oude helden – Han, Luke en Leia – op als een hele resem nieuwe gezichten. Wil je volledig voorbereid zijn voor je jezelf neervlijt in een bioscoopzitje? Zorg er dan voor dat je helemaal één bent met The Force en volg nauwgezet deze gids.

Stap 1: start je filmmarathon met de originele trilogie

Neen, je begint niet met Episode I – The Phantom Menace (1999). Pure heiligschennis en niet aangeraden als je het respect wilt verdienen van andere Star Wars-fans. Wanneer je alle zes eerste films wilt (her)bekijken, start je met het avontuur waarmee de hele intergalactische gekte begon: Star Wars(1977).

Stap 2: Waag je daarna pas aan de prequels

Eens je getuige was van hoe Luke Skywalker, Han Solo en prinses Leia het kwaadaardige The Empire hebben verslagen, is het tijd om te ontdekken hoe Anakin Skywalker geleidelijk aan transformeert in de gevreesde Darth Vader. Opgepast: Jar Jar Binks huppelt ook nog steeds rond in dit drieluik!

Stap 3: nu is het tijd voor animatie

Wil je weten wat er allemaal gebeurt tussen Episode II en III en tussen nummer III en IV? Dan raden we je aan om je toe te leggen op de Star Wars-animatie die de afgelopen jaren werd geproduceerd. De The Clone Wars-serie en –film dompelen je volledig onder in de gelijknamige oorlog die in Attack of the Clones startte en de recente reeks Star Wars: Rebels volgt vijftien jaar na Revenge of the Sith de dolle ruimte-avonturen van een groepje rebellen.

Stap 4: Steek je neus in de boeken

Nu je ogen bloeddoorlopen zijn van het staren naar al die films en series is het tijd om enkele boeken open te slaan. Lucasfilm, het bedrijf achter de hele franchise, heeft de afgelopen maanden namelijk enkele boeken uitgegeven die het gat tussen Return of the Jedi en The Force Awakens moeten dichten. Je begint het best bij Star Wars: Aftermath, dat onthult wat er net na het opblazen van de tweede Death Star gebeurde. Fans van Young Adult-literatuur kunnen dan weer Moving Target en Lost Stars verslinden.

Stap 5: Lees eens een strip

Er zijn ook strips beschikbaar die zich na Return of the Jedi afspelen. Met Shattered Empire zal je veel leesplezier beleven. De stripreeks belicht namelijk missies van Han, Luke en Leia, maar voert vooral de ouders van The Force Awakens-personage Poe Dameron (Oscar Isaac) op als de hoofdfiguren. Spannend!

Stap 6: Sla aan het gamen

Na het kijken en het lezen moet je beginnen gamen. Star Wars: Uprising voor Android en iOS is het ideale spel om mee te beginnen, want het neemt je namelijk ook mee naar de periode tussen Episode VI en VII. Wie een ambitieuzer spel verlangt, stort zich het best op Star Wars: Battlefront.

Stap 7: Koop je tickets

Eens je alle bovengenoemde dingen bekeken, gelezen en uitgespeeld hebt, kan je eindelijk tickets voor The Force Awakens kopen. Natuurlijk koop je kaartjes voor een vertoning op 16 december en zorg je ervoor dat je de prent in een zo groot mogelijke zaal bekijkt met zoveel mogelijk enthousiaste Star Wars-fanaten. Helaas kan je de film in ons kleine landje niet in IMAX bekijken, maar wie dat echt wilt, kan altijd een bezoekje aan onze gastvrije noorderburen brengen.

Stap 8: Kies een kostuum om aan te trekken

Een echte Star Wars-fan gaat verkleed naar de nieuwe film kijken. Dos je jezelf uit als C3P-O, Han Solo, Kylo Ren of Darth Vader? Of kies je voor een minder bekende figuur? Het maakt allemaal niet uit. Zorg er vooral voor dat je opvalt.

Stap 9: Oefen je lichtzwaardkunsten

Wie als Jedi of Sith naar The Force Awakens trekt, moet natuurlijk goed overweg kunnen met een lightsaber. Schaf jezelf er eentje aan en oefen je zwierige gevechtskunsten om te verhinderen dat je in de bioscoop of tijdens een bijeenkomst een andere wannabe-Jedi een oog uitsteekt. Hieronder alvast hoe het niet moet!

Stap 10: En stel die Chewbacca-kreet op punt

Plan je om al op de stoep van je plaatselijke bioscoop te kamperen of wordt je geconfronteerd met lange wachtrijen tijdens die eerste dagen? Dan kan je misschien voor wat animo zorgen door met andere fans te communiceren via de taal van Chewbacca. In de zaal en tijdens de film houd je dit natuurlijk voor bekeken. In koor: GHRAAAAAAWRG!!!!

Gesponsorde artikelen