Presentatrice Amy Schumer wil dat Oekraïense president Zelensky deel uitmaakt van Oscaruitreiking

Amy Schumer is een van de presentatoren van de 94ste uitreiking van de Academy Awards, aka de Oscars. In een interview voor The Drew Barrymore Show laat ze weten dat ze hoopt dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky deel kan uitmaken van de show. “Er zijn zoveel ogen op ons gericht. Het zou een goede kans zijn om de situatie in Oekraïne te tonen.”

Op zondag 27 maart 2022 worden de Oscars uitgereikt. De show wordt dit jaar gepresenteerd door Regina Hall, Wanda Sykes en Amy Schumer. Die laatste heeft nu een opvallend idee uit de doeken gedaan dat ze wil verwerken in de show.

Zelensky

Schumer zou het gigantische platform van de Oscars willen gebruiken om de situatie in Oekraïne te tonen. In een interview met The Drew Barrymore Show legt ze uit dat ze tijdens de show graag live verbinding zou maken met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky of een opgenomen video zou willen tonen. “Ik ben niet bang om dat te doen, maar ik maak de Oscars natuurlijk niet.”

“Ik denk dat er zeker een druk is om de show luchtig te houden, zodat mensen alles voor één avond kunnen vergeten”, legt ze uit. “Maar er zijn zoveel ogen op ons gezicht, waardoor ik denkt dat het een geweldige kans is om op z’n minst enkele dingen aan te halen. Ik heb al enkele moppen voorbereid die verwijzen naar de huidige situatie. Maar er zijn zoveel dingen aan het gebeuren dat het moeilijk is om op eentje te focussen.”

Zelensky had enkele dagen geleden een videogesprek met het Hollywoodkoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis. Zij zamelden bijna 35 miljoen dollar (zo’n 32 miljoen euro) in om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Of Zelensky nu ook echt zal inbellen tijdens de Oscars, is nog niet duidelijk. Daarvoor zullen ook de producers van de Oscars moeten instemmen met het idee.

Meer
Lees meer...