Suzanne Collins lost preview van nieuwe ‘Hunger Games’- prequel

Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly heeft een exclusieve preview bemachtigd van het boek The Balad of Songbirds and Snakes. Dat is een prequel over de Hunger Games-reeks van schrijfster Suzanne Collins.

Goed nieuws voor alle fans van The Hunger Games! Na jarenlange afwezigheid, krijgt de filmtrilogie eindelijk een opvolger. De film is volledig gebaseerd op het boek The Balad of Songbirds and Snakes, een prequel van schrijfster Suzanne Collins.

President Snow

The Balad of Songbirds and Snakes vertelt het verhaal van de 18-jarige Coriolanus Snow (President Snow uit The Hunger Games) die zich voorbereidt op zijn rol als mentor tijdens de tiende editie van de Hunger Games. Hoewel je het hem niet zou nageven, was Snow oorspronkelijk een tegenstander van de Spelen. Noodgedwongen gaat de jonge Snow aan de slag met een meisje uit District 12. Dat is het armste district uit het fictieve land Panem. Genoeg stof dus voor een interessant boek want stiekem willen we allemaal wel weten hoe Snow uitgegroeid is tot de vreselijke dictator die we allemaal kennen.

Hoewel het boek pas volgende week in ons land verschijnt, wist het Amerikaanse Entertainment Weekly toch al een exclusief audiofragment te bemachtigen. Het is niet de eerste keer dat het Entertainment Weekly inside-informatie lost. In januari publiceerde het magazine een geschreven fragment op haar website. Via deze link kan jij luisteren naar 11 minuten uit het eerste hoofdstuk. The Ballad of Songbirds and Snakes is in ons land verkrijgbaar vanaf 19 mei en zal dus ook in audiovorm beschikbaar zijn.

Verfilming

Ondanks het feit dat het boek nog niet uitgebracht is, lijkt filmproducent Lionsgate te vertrouwen op het succes van de Hunger Games-sequel. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat er een verfilming komt van The Ballad of Songbirds and Snakes. Zo raakte al bekend dat het verhaal verfilmd zal worden door regisseur Francis Lawrence en scenarioschrijver Michael Arndt. Een grote verandering is dat niet. Het duo werkte eerder al samen voor Catching Fire en Mocking Jay, de verfilming van het tweede en derde deel uit de boekenreeks.

Meer
Lees meer...