‘Pride Month’ bij Nickelodeon: SpongeBob Squarepants en Korra in een uniek regenboogjasje

SpongeBob Squarepants Pride Nickelodeon
Twitter/@Nickelodeon

Door de uitbraak van het coronavirus zijn wereldwijd bijna alle evenementen afgelast. En voor de Pride Month wordt ook geen uitzondering gemaakt. Maar daar heeft Nickelodeon iets op gevonden. De televisiezender deelde een paar van z’n LGBTQ+-vertegenwoordigers in een toepasselijk regenboogjasje.

De wereld bevindt zich in een uitzonderlijke staat. Daar heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus heel wat mee te maken, natuurlijk. Maar ’t is lang niet het enige dat de voorbije weken een impact op onze levens heeft gehad.

George Floyd

Eind vorige maand kwam de zwarte Amerikaan George Floyd om het leven tijdens een enorm hardhandige arrestatie. Politieagent Derek Chauvin bleef bijna negen minuten lang met z’n knie op de nek van Floyd zitten, zogezegd om hem in bedwang te houden.

Maar op beelden van de arrestatie is te zien dat de man al heel snel rustig wordt, en toch blijft de agent zitten. Zelfs wanneer Floyd verschillende keren om hulp smeekte en liet weten dat hij niet kon ademen, bleef de agent met z’n knie op de nek van de man drukken.

Er kwam nog een ambulance, maar alle hulp kwam te laat. Alle betrokken agenten werden onmiddellijk ontslagen. Ondertussen is ook bekend dat Chauvin aangeklaagd was voor moord zonder voorbedachten rade. De andere drie agenten verschijnen als medeplichtigen voor de rechter.

Geen evenementen

Sinds dat voorval worden overal ter wereld protestacties georganiseerd, ook al zijn die eigenlijk verboden door de coronamaatregelen. Allerlei evenementen zijn namelijk geschrapt door de coronacrisis. Ook diegene die te maken hebben met de Pride Month.

Maar om toch de LGBTQ+-gemeenschap een hart onder de riem te steken, heeft televisiezender Nickelodeon een paar foto’s gelost. Het gaat om drie personages die al dan niet recent uit de kast zijn gekomen: SpongeBob Squarepants, Avatar Korra (uit The Legend of Korra, een sequel van Avatar: The Last Airbender) en Michael D. Cohen (die Swoz Schwartz speelt in Henry Danger).

Aseksueel?

Avatar Korra is al een paar jaar openlijk biseksueel. Acteur Michael D. Cohen maakte vorig jaar pas bekend dat hij een transgender is. Over SpongeBob Squarepants is al heel wat gezegd en geschreven. Fans zijn ervan overtuigd dat de spons homoseksueel is.

Een hele tijd terug (in 2002) werden SpongeBob en z’n vriend Patrick namelijk de ouders van een verlaten zeeschelpje. Maar da’s niet hoe maker Stephen Hillenburg de geaardheid van SpongeBob ziet. Volgens hem is de beroemde zeespons aseksueel.

Wat z’n geaardheid ook is, SpongeBob Squarepants blijft een symbool binnen de LGBTQ+-gemeenschap. En die regenboogbroek staat hem prachtig!

Gesponsorde artikelen