Primark gaat voor het eerst samenwerken met een designer

Primark gaat voor het eerst samenwerken met een designer

Primark gaat samenwerken met de Britse designer Henry Holland van het merk House of Holland. Hij heeft voor de Ierse kledingketen enkele (goedkope) kleurrijke handtassen ontworpen.

Primark staat bekend voor zijn heel betaalbare kledij en vaak is het een betaalbare versie van designer items. Net zoals H&M gaat Primark nu ook samenwerken met een designer. Henry Holland van House of Holland heeft voor Primark enkel kleurrijke handtassen ontworpen. Eigenlijk zijn het totebags, maar wie kan zeggen dat hij of zij een designer totebag heeft!

Goedkoop – duurzaam – goed doel

Er zijn 4 verschillende designs en zo een totebag kost 3 pond. De designer totebags zijn wel enkel te koop in Groot-Brittannië en wie er nog eentje wil zal snel moeten zijn, want ze verkopen heel snel. Elke tas is ook gemaakt van 100 procent duurzaam katoen.

Van elke verkochte tas gaat er 1,32 pond naar het goeddoel waar Holland ambassadeur van is. Het geld gaat naar Graduate Fashion Week, een jaarlijkse show waarin jonge en pas afgestudeerde designers hun talenten kunnen laten zien.

House of Holland

Henry Holland is een 34-jarige Britse designer die vooral vrouwenkledij ontwerpt. Een designer voor wie ethisch verantwoorde kledij heel belangrijk is. De ontwerper raakte bekend in 2006 met zijn T-shirts met een opvallende slogan zoals “I’ll tell you who’s boss Kate Moss’. Hij ontwierp ook al enkele stukken voor onder andere Miley Cyrus en Rihanna. In 2008 richte hij zijn eigen label House of Holland op.

Gesponsorde artikelen