Prins George verklapte in januari al de naam van de ‘royal baby’

Prins George verklapte in januari al de naam van de ‘royal baby’

Het is officieel: de ‘royal baby’ is geboren, en hij kreeg de verrassende naam Archie Harrison. Hier had geen enkel gokkantoor op gerekend. Arthur, James of Edward stonden dan weer wel hoog op de ranglijst. Maar volgens fans kwam prins George in januari al met deze naam op de proppen. 

Alle ogen waren gericht op Meghan Markle (37) en prins Harry (34) toen ze hun pasgeboren zoon op woensdagochtend aan de wereld lieten zien. De kersverse ouders glimlachten van oor tot oor toen ze hun jongetje vasthielden en onthulden zijn naam: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. “Ik heb de twee beste mannen ter wereld”, voegde een stralende Meghan er nog aan toe.

“Ik heet Archie”

Maar zo verrassend was de naam Archie niet, want de oudste zoon van prins William en Kate Middleton toonde in januari al aan een vrouw op straat dat hij fan was van de naam. The Sun, die voor het eerst verslag gaf over dit schattige moment, vertelde dat prins George samen met prinses Charlotte en hun grootmoeder Carole Middleton aan het wandelen was toen een vrouw met een hond voorbij kwam. Prins George knielde en begon de hond te strelen. “Een politieman vertelde me dat ik geen foto’s mocht trekken, dus dat heb ik dan ook niet gedaan”, vertelde de vrouw met de hond aan The Sun. “Wel praatte ik wat over koetjes en kalfjes met de jonge prins en vroeg ik hoe hij heette, hoewel ik dat natuurlijk al wist. Tot mijn verbazing zei hij tegen mij dat hij Archie heette.”

getty images

Het is niet vreemd dat kinderen hun naam veranderen en waarschijnlijk is de bijnaam van prins George Archie, maar sommige fans van het Britse koningshuis dachten hier anders over. Velen denken dat hij zijn oom en tante hoorde praten over mogelijke namen voor de baby. Het lijkt er dus op dat de Koninklijke familie niet één maar twee Archie’s in de familie heeft.

Waarom Archie Harrison?

Hoewel de naam een hele verrassing was voor veel gokkantoren, is er wel degelijk hard over nagedacht. Archie komt van het Griekse woord ‘Archos’ wat ‘ik heers’ betekent. Het is de verkorte versie van Archibald. ‘Bald’ is Duits voor moedig. Harrison is dan weer een knipoog naar Harry, want het betekent natuurlijk gewoon ‘zoon van Harry’. Archie staat in de top twintig van de Britse babynamen maar enkel vijftig gokkers kozen voor deze naam. Hun gedachten gingen eerder uit naar Arthur, James of Edward. Of Spencer als een verwijzing naar Diana, Harry’s overleden moeder Diana Spencer.

Op Twitter werd de link met Riverdale gelegd:

Andere Koninklijke bijnamen

Ondertussen zijn we dus te weten gekomen dat prins Georges bijnaam waarschijnlijk Archie is. Maar er zijn nog vele andere bijnamen in het Britse Koningshuis en sommige zijn wel heel verrassend. Zo wordt The Queen, wel eens al lachend Sausage of Brenda genoemd. Prins Filip krijgt vooral Griekse bijnamen: Zorba, Stavros en Phil The Greek. Harry wordt wel eens Potter of Flash genoemd en Meghan Markle heeft enkel lieve bijnamen, zij kreeg de bijnamen Bean en Flower. Maar prins William spant toch echt de kroon met zijn bijnaam Big Willy.

De komiek Gary Janetti die in de huid kruipt van prins George, verzon al een bijnaam voor de pasgeboren baby: Fartchie.

Instagram Garry Janneti

Gesponsorde artikelen