Prins Harry doet ongeziene oproep aan de pers om zijn nieuw lief (Rachel uit Suits) met rust te laten

Het Britse koningshuis is wel wat gewoon van de tabloids, maar heeft vandaag in een nooit eerder geziene oproep gevraagd om Suits-actrice Meghan Markle, de nieuwe vriendin van prins Harry, met rust te laten. De oproep kwam er blijkbaar op vraag van Harry zelf omdat ze het slachtoffer zou zijn van “duidelijk racisme en seksisme”. Het is uiterst zeldzaam dat het Britse paleis zo’n statement verspreidt. En meteen bevestigen ze de relatie zo officieel.

Flashback naar 31 augustus 1997. Die nacht sterft prinses Diana door een auto-ongeluk in een Franse tunnel. De chauffeur van de razend populaire moeder van prins Harry reed toen veel te snel om de opdringerige paparazzi af te schudden. Negentien jaar later hebben de Britse tabloids duidelijk nog niets geleerd en probeert prins Harry een nieuw drama te vermijden met zijn persoonlijke oproep.

Zo’n statement is heel opmerkelijk omdat de koninklijke familie in het Verenigd Koninkrijk wel wat gewoon is van de tabloids. Het is waarschijnlijk ook geen toeval dat ze juist op de dag van Amerikaanse verkiezingen zo’n mededeling delen. Zo vermijden ze nog meer overdreven aandacht.

Bezorgd om veiligheid

De woorden die in de oproep laten weinig aan de verbeelding over. Het statement wijst onder andere naar kranten die op de voorpagina het privéleven van Markle, bekend als Rachel uit de serie Suits, uitsmeerden. Daarvoor zouden onder andere ze in haar huis hebben proberen inbreken en haar ex-vriend betaald hebben voor verklaringen. Prins Harry is volgens het statement bezorgd om de veiligheid van zijn nieuwe vriendin.

De manier waarop de Britse tabloids op hun relatie sprongen is ook gigantisch. The Sun pakte groot uit met een reactie van de halfzus van Meghan Markle die haar beschuldigt van niet meer om te kijken naar haar familie en bezeten te zijn om te klimmen op de sociale ladder. The Daily Mail schakelde specialisten in om de arme zwarte voorouders van Markle te onderzoeken.

Meer
Lees meer...