Prins Harry en Meghan worden hertog en hertogin van Sussex. Maar waarom?

Prins Harry en Meghan worden hertog en hertogin van Sussex. Maar waarom?

Prins Harry en zijn aanstaande vrouw Meghan Markle worden, nadat ze getrouwd zijn, hertog en hertogin van Sussex. Dat heeft het Britse Koninklijk Huis zaterdagochtend bekend gemaakt. Maar waarom Sussex?

e titel hertog en hertogin van Sussex werd in 1801 gecreëerd door George III, die hem aan zijn zesde zoon Augustus gaf. Omdat prins Augustus zonder kinderen stierf, kreeg niemand anders de titel.

In het verleden waren er wat speculaties over andere leden van het Koninklijk Huis die de titel zouden krijgen, maar dat gebeurde nooit. Met Harry en Meghan krijgt prins Augustus, die in 1843 overleed, nu dus een opvolger. Harry krijgt ook de titels graaf van Dumbarton en baron Kilkeel.

Verloop van de dag

Harry en Meghan geven elkaar om 13 uur het jawoord. Dat doen ze in de St. George’s Chapel bij Windsor Castle, waar Harry ook is gedoopt.

Om 14 begint het echtpaar aan een rijtoer in een koets door Windsor. Rond 20 uur begint in Frogmore House een besloten receptie, die gegeven wordt door prins Charles.

Een week na de bruiloft staat al hun eerste officiële gelegenheid op het programma. Ze zijn dan aanwezig bij het tuinfeest ter ere van de zeventigste verjaardag van prins Charles. Daarna gaat het kersverse echtpaar op huwelijksreis.

Gesponsorde artikelen