Prins Harry is getrouwd, maar deze 9 mannelijke royals zijn wel nog vrijgezel

Prins Harry en Meghan Markle gaven elkaar gisteren het jawoord op de Royal Wedding. Nu de Britse prins, lang een van de meest begeerde royals, getrouwd is, vonden wij het tijd om eens te kijken welke prinsen wel nog single zijn. Hieronder een overzicht in willekeurige volgorde:

1. Prins Sébastien (Luxemburg)

Prins Sébastien van Luxemburg is de jongste zoon van Groothertog Henri. Veel kans om zijn vader op de volgen heeft de 26-jarige prins wel niet want hij is maar zesde in de lijn van troonopvolging.

Hij houdt zich dan maar druk bezig met andere zaken en spreekt onder andere vloeiend vier talen: Frans, Duits, Engels en Luxemburgs. Ook is hij heel sportief. Zo gaat hij regelmatig klimmen, zwemmen of skiën en was hij zelfs even lid van de nationale rugbyploeg. In de Verenigde Staten studeerde de Luxemburgse prins marketing en internationale handel waarna hij in het Verenigd Koninkrijk succesvol een training volgde tot officier in het leger.

2. Sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (Dubai)

Niet de meest bekende royal bij ons, maar internationaal is de 35-jarige sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten wel razend populair, vooral op sociale media. Zo heeft hij 6,3 miljoen volgers op Instagram en 3,7 miljoen volgers op Twitter.

Hamdan bin Mohammed is de tweede zoon van de Emir van Dubai, maar die benoemde hem in 2008 tot kroonprins en dus troonopvolger. Zijn vader heeft een vermogen van 12 miljard euro en ook de levensstijl van zijn zoon is flamboyant, al publiceert hij ook poëzie onder het pseudoniem ‘Fazza’.

3. Prins Constantine Alexios (Griekenland/Denemarken)

Hoewel hij in theorie, als oudste zoon van kroonprins Pavlos, de toekomstige koning van Griekenland is, ziet de praktijk er helemaal anders uit. 25 jaar voor de geboorte van 19-jarige Constantine Alexios schafte Griekenland namelijk de monarchie af.

Zijn titel ‘prins van Denemarken’ is wel officieel erkend, maar ‘Tino’ rekent niet op zijn adellijk bloed om het te maken in het leven en trok vorig jaar naar de Verenigde Staten om er te studeren aan de Georgetown University in Washington D.C. Je kan zijn belevenissen volgen op Instagram.

4. ‘Prins’ Jean-Christophe Napoléon Bonaparte (Frankrijk)

Met zo’n familienaam kan Jean-Christophe Napoléon maar moeilijk zijn afkomst verbergen. Zijn betovergrootvader was de broer van de beruchte keizer Napoleon I en voor bonapartisten is de 31-jarige Fransman het huidige hoofd van het keizerlijke huis, al is zijn prinselijke titel niet wettelijk.

Na zijn studies in Parijs werkte hij even in de bankensector in New York en Londen. In 2017 behaalde Jean-Christoph een MBA aan Harvard waarna hij opnieuw naar Londen verhuisde. Daar werkt hij voor de Blackstone Group, een van de grootste participatiemaatschappijen ter wereld.

5. Prins Mateen (Brunei)

Het Aziatische land Brunei heeft amper 420.000 inwoners, maar hun koninklijke familie behoort tot de rijkste koningshuizen ter wereld. Dankzij de olie- en gasvoorraden van het land heeft de huidige sultan Hassanal Bolkiah een vermogen van zo’n 17 miljard euro.

Prins Mateen is het tiende kind (van de twaalf) van de sultan en maakt dus geen kans om zijn vader op te volgen, maar toch ontbreekt het hem niet aan aandacht. De 26-jarige vrijgezel is in Azië razend populair. Op Instagram heeft hij bijna één miljoen volgers en dat aantal groeit nog iedere dag. De prins toont er dan ook regelmatig zijn boeiende leven.

6. Prins Nikolai (Denemarken)

Amper 18 jaar oud, maar de kleinzoon van koningin Margrethe II van Denemarken is nu al een van de populairste royals ter wereld. Prins Nikolai heeft dan ook zijn looks mee en dat is ook de modewereld niet ontgaan.

De prins tekende enkele maanden geleden een modellencontract en liep tijdens London Fashion Week op de catwalk voor Burberry. Volgens kenners maakte Nikolai indruk, al is het onduidelijk wat de verdere plannen zijn van de prins die zijn modellencarrière combineert met zijn studies.

7. Prins Wenzeslaus (Liechtenstein)

Prins Wenzeslaus is geboren in Brussel als neef van de huidige vorst van Liechtenstein, de rijkste royal van Europa. Met zijn 44 jaar is de prins de oudste vrijgezel in deze lijst. Wenzeslaus heeft er dan ook al een interessant liefdesleven opzitten. Van 2003 tot 2006 had ‘Prince Wence‘ een veelbesproken relatie met topmodel Adriana Lima. Na die jaren in de schijnwerpers heeft de prins zich met succes op het zakenleven gestort.

8. Prins Al Hussein bin Abdullah II (Jordanië)

Net zoals veel populaire Aziatische royals is ook ook prins Hussein bin Abdullah instafamous met 1,3 miljoen volgers op zijn account. Zelf volgt hij maar twee mensen waaronder zijn moeder, koningin Rania, misschien wel een van de bekendste royals ter wereld.

Prins Hussein is sinds 2009 de officiële troonopvolger in Jordanië en wordt door zijn vader, koning Abdullah II, grondig klaargestoomd voor die taak. De 23-jarige Hussein gaat al sinds hij meerderjarig is vaak mee naar nationale en internationale staatsbezoeken. Hij was op 20-jarige leeftijd de jongste ooit die een zitje kreeg op een vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daarin sprak hij over manieren om te voorkomen dat jongeren zich aansluiten bij extremistische groepen.

9. Lord Edward Windsor (Verenigd Koninkrijk)

In een artikel naar aanleiding van het huwelijk van prins Harry kunnen we niet anders dan eindigen met iemand uit het Britse koningshuis. De prinsen zijn ondertussen wel op, maar de 29-jarige Edward Windsor heeft wel de eretitel Lord Downpatrick (baron) en zal later ook de titels Earl of St Andrews (graaf) en Duke of Kent (hertog) erven.

De Britse troon is voor Edward Windsor wel onbereikbaar. In theorie is hij 37ste in de lijn van troonopvolgers, maar omdat hij zich in 2003 bekeerde tot het katholicisme is hij uitgesloten. De Britse lord heeft het gelukkig druk genoeg. Hij werkt als investeringsbankier en heeft een grote passie voor mode, zoals blijkt uit het interview hierboven naar aanleiding van een boek over mode.

Meer
Lees meer...