Prins Harry zal deze kersttraditie breken om z’n verloofde Meghan Markle niet te kwetsen

Prins Harry zal deze kersttraditie breken om z’n verloofde Meghan Markle niet te kwetsen

Dit jaar zal prins Harry niet deelnemen aan de jaarlijkse jachtpartij die plaatsvindt op Sandringham estate in Norfolk. Da’s hoogst uitzonderlijk: de prins schiet al mee sinds hij twaalf is. Maar zijn verloofde Meghan Markle is een dierenliefhebster, en dat combineert niet vlot met haar aversie voor de jacht.

De jacht is een traditie in Groot Brittannië, en al helemaal bij de koninklijke familie. Elk jaar organiseert de Queen een partijtje op haar gronden in Sandringham, op Boxing Day, tweede kerst dus. Prins Harry doet al mee aan die traditie sinds z’n twaalfde, al zo’n 21 jaar dus.

Verloofd

Volgens insiders was het personeel van Sandrinham geschrokken dat Harry dit jaar niet mee zou doen. Het is namelijk niet zo dat de prins helemaal gestopt is met jagen. Hij zou op everzwijnenjacht geweest zijn in Duitsland eerder dit jaar maar Markle was toen gaan filmen in Canada. Nu ze zijn verloofde is, en ook moet deelnemen aan allerlei activiteiten, doet hij haar duidelijk ook graag een pleziertje.

“Als Meghan er niet blij mee is, dan doet hij het niet”, weten bronnen bij The Sun. En dus wordt er niet gejaagd door Harry. Hij brengt de kerstdagen door bij z’n broer, prins William en z’n vrouw Kate. Markle is trouwens de eerste ongetrouwde vriendin die met de koninklijke familie Kerstmis mag vieren. Kate Middleton moest bijvoorbeeld wachten tot ze een ring om haar vinger had.

Gesponsorde artikelen