Left Right
scrollTop top

Prins Laurent probeert aan verhoor te ontsnappen door ziektebriefje in te dienen bij premier Michel


Prins Laurent probeert aan verhoor te ontsnappen door ziektebriefje in te dienen bij premier Michel

Ze zeggen weleens dat mensen van adel net hetzelfde zijn als wij. En dat blijkt nog maar eens. Want prins Laurent doet net hetzelfde als wij als hij zich ergens vanonder wil muizen. Om te ontsnappen aan een verhoor, voor zijn onaangekondigde aanwezigheid op een viering in de Chinese ambassade, stuurde hij een ziektebriefje naar premier Michel. 

Prins Laurent woonde deze zomer een viering bij van de 90ste verjaardag van het Chinese leger in de Chinese ambassade in België. Niets speciaals, zeg je dan. Ware het niet dat hij daar aanwezig was in militair uniform en zonder dat hij dat op voorhand had aangekondigd en zelfs zonder enige toestemming van de regering. Daar werden uiteraard meteen vragen bij gesteld omdat het Chinese leger er een nogal slechte reputatie op nahoudt.

Ziektebriefje

Dus, zo vonden zijn broer koning Filip en premier Charles Michel, moet hij daarvoor gestraft worden. Maar voor ze die sanctie kunnen bepalen, moet hij eerst nog worden verhoord. Voor dat verhoor diende hij nu een ziektebriefje in bij de premier. Zo weigert hij dus om persoonlijk verhoord te worden. Hij geeft aan via een advocaat te willen werken. Premier Charles Michel laat via zijn woordvoerder ondertussen weten dat hij dat verhoor nog voor het einde van de maand achter de rug wil hebben.

Misschien vreest de prins zijn dotatie, zo’n slordige 308.000 euro per jaar, te verliezen. Zowel N-VA, Open Vld als CD&V zouden daarop aandringen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899