Left Right
scrollTop top

Prins Laurent vangt bot: parlementaire commissie staat achter gedeeltelijk intrekken dotatie


Prins Laurent vangt bot: parlementaire commissie staat achter gedeeltelijk intrekken dotatie

Een speciale commissie in het federale parlement heeft vanmiddag z’n steun uitgesproken voor de gedeeltelijke intrekking van de dotatie van prins Laurent. De advocaat van Laurent kwam z’n cliënt vandaag verdedigen, maar vangt dus bot. Met twaalf stemmen tegen één moet de prins 15 procent van zijn dotatie inleveren. Volgende week moet de voltallige Kamer zich nog uitspreken.

De gedeeltelijke intrekking is een straf die Laurent opgelegd kreeg omdat hij onaangekondigd in uniform naar een viering van het Chinese leger was getrokken. De advocaat van Laurent hield wel vol dat het om een informeel feest ging, maar daar had de speciale commissie dus geen oren naar. Het was premier Charles Michel (MR) die de beslissing nam om een deel van de dotatie van Laurent in te trekken.

In het parlement werd een speciale commissie van dertien leden samengesteld om de advocaat van de prins de kans te geven zijn cliënt te komen verdedigen. Het werd echter een korte zitting, waarna de leden zich terugtrokken om een beslissing te nemen. Met twaalf tegen één steunden ze uiteindelijk het voorstel van de regering om de dotatie met 15 procent te verminderen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810