Prins William lanceert campagne voor bedreigde dieren en gaat dan lekker everzwijnen afschieten

Prins William lanceert campagne voor bedreigde dieren en gaat dan lekker everzwijnen afschieten

Op het moment dat zijn prinselijke staff een campagne tegen de jacht op bedreigde diersoorten lanceerde, was prins William in Spanje wilde zwijnen aan het jagen. Toegegeven: geen bedreigde diersoorten, maar zijn timing is wel erg fout.

Vrijdagavond kreeg de Britse media een persbericht van prins Charles dat hij de dag erna met zijn zoon een oproep zou lanceren om de olifant en andere bedreigde diersoorten te redden. In de 9 minuten durende video, die zaterdag online kwam, hebben Charles en William het onder andere over het feit dat er nooit eerder zoveel wilde dieren gedood worden.

“We moeten de generatie zijn die een einde maakt aan de illegale handel en die de toekomst en de habitat van dergelijke dieren zeker stelt”, zegt William in de video. “Als wij daar niet in slagen, is het te laat.” De twee herhaalden hun slagzin, ‘Unite for Wildlife’, in het Arabisch, Vietnamees, Swahili, Spaans en Mandarijn.

Mooie zet, ware het niet dat William tijdens de lancering met zijn broer op wilde zwijnen aan het jagen was in Spanje. De prinsen verbleven op het landgoed van de achtste rijkste Brit: de hertog van Westminster. Met die contradictie pakte de krant The Sun afgelopen weekend dan ook uit op haar voorpagina.

PR-fail

Oké, wilde zwijnen zijn geen bedreigde dieren, zelfs integendeel: in het zuiden van Europa worden ze als een pest beschouwd omdat ze de oogsten van de boeren kapot maken. Maar als royal fuckup kan het wel tellen.

Prins Williams entourage reageerde enkel door te zeggen: “The Duke of Cambridge has for many years been a passionate advocate for endangered wildlife and has campaigned tirelessly to help stop the illegal poaching of rhino horn and elephant tusk. His track record in this area speaks for itself.

Vorig jaar reisde William trouwens ook al naar het landgoed en naast vele zwijnen en herten werden toen ook maar liefst 740 patrijzen gedood. 

William is trouwens zeker niet de enige royal die graag jaagt. Twee jaar geleden ging koning Juan Carlos, erevoorzitter van het WWF, bijvoorbeeld nog in Botswana op olifanten jagen. “Het spijt me erg, ik heb me vergist en het zal niet weer gebeuren”, excuseerde hij zich achteraf.

Gesponsorde artikelen