Probeer niet te panikeren: je kan voortaan zien wanneer iemand een screenshot neemt op Instagram

Probeer niet te panikeren: je kan voortaan zien wanneer iemand een screenshot neemt op Instagram

Vanaf nu krijg je een melding wanneer iemand een screenshot neemt van je ‘Direct Message’ op Instagram. Dat zijn de privéfoto’s en -filmpjes die je stuurt naar je vrienden en na enkele seconden weer verdwijnen (zoals op Snapchat). Maak jullie echter geen zorgen je kan nog steeds schermafbeeldingen nemen van gewone Instagram-posts zonder dat iemand daar een melding van krijgt.  

Schaamteloos screenshots nemen op Instagram is voortaan verleden tijd, want je krijgt voortaan een melding als iemand een screenshot neemt van je bericht.

Copy-paste Snapchat

Voor je helemaal begint te panikeren: het gaat enkel om de berichten die je zet op Instagram Direct Messages. Instagram heeft die functie vorige week gelanceerd en het doet eigenlijk compleet hetzelfde als Snapchat: korte filmpjes en foto’s sturen naar je vrienden, waarna de beelden onmiddellijk verdwijnen.

Als je een schermafbeelding neemt van een gewone Instagram-post, zal die persoon daar geen melding van krijgen. Je kan dus nog steeds massaal screenshots nemen van de foto’s op het profiel van je crush en die sturen in de girls-chat op WhatsApp.

Gesponsorde artikelen