Left Right
scrollTop top

Professor die les geeft over ‘Game of Thrones’ vreest voor voorspelbaar einde: “Ik vrees dat we daarop afstevenen”


Professor die les geeft over ‘Game of Thrones’ vreest voor voorspelbaar einde: “Ik vrees dat we daarop afstevenen”

(SPOILERS) Dat dit seizoen van Game of Thrones heel anders is dat de vorige zes seizoen, is wel het minste wat je kan zeggen. Na jaren van wandelen, aftasten en veel stoere uitspraken, is het eindelijk tijd voor actie. Sommige fans vinden dat leuk, maar veel anderen vinden het juist jammer dat Game of Thrones zijn eigenheid verliest. Robert Rouse, hoogleraar aan de universiteit van British Columbia die lesgeeft over Game of Thrones, behoort tot die laatste categorie.

Verrassende ontmoetingen, grote gevechten en zelfs stervende draken … het zevende seizoen van Game of Thrones heeft ons al heel wat actie gegeven. Toch mist de subtiliteit, de karaktervorming en de plotwendingen van de vorige seizoenen. De reacties variëren dan ook tussen “eindelijk gebeurt er iets” en “onrealistisch en voorspelbaar”.

Weinig mensen zijn beter geschikt om over Game of Thrones te spreken dan Robert Rouse. Twee jaar geleden begon aan de University of British Columbia met een vak over de serie. “Ten eerste heb je de seks en het geweld en alles wat andere HBO-series ook populair maakt. Maar schrijver G. R. R. Martin biedt ook een zeer complex universum”, zegt hij aan NOS.

Toch heeft Rouse een beetje schrik voor het einde van de tv-serie. Die staat namelijk los van de boeken van Martin en hij vreest dan ook wat voorspelbaarheid. “De climax zal een strijd op leven en dood zijn. Ik vrees dat we daarop afstevenen”, voorspelt hij. Zelf zag hij liever een ander einde. “Het voelt een beetje cliché.Het is te makkelijk.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737