Profiteer ervan, want volgende week is ’t een hele poos gedaan met zomerse temperaturen

Profiteer ervan, want volgende week is ’t een hele poos gedaan met zomerse temperaturen

Het is vandaag, maar ook morgen, zaterdag en zondag nog bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Profiteer ervan, want vanaf maandag gaat het ineens ferm bergaf met de temperaturen. En ’t blijf wisselvallig tot 3 mei.

Vandaag zouden ze in de Kempen 28 graden moeten halen, morgen nog 26. De warmte wordt veroorzaakt door hogedrukgebied boven Centraal-Europa, dat zorgt voor een droge en zeer warme zuidoostenwind. De felle lentezon doet de lucht nog verder opwarmen. Door die uitzonderlijke omstandigheden is Belgiƫ het warmste gebied van Europa.

Zaterdagochtend is er kans op mist of lage wolken. Daarna krijgen we afwisselend zon en wolken. De maxima liggen dan tussen 19 en 23 graden.

Onweer

Zondag gaat de wind opnieuw draaien en wordt er vanaf het zuiden warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt tot 23 graden aan zee en tot 26 graden in de Kempen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en het is niet uitgesloten dat er zich enkele onweerachtige buien ontwikkelen.

Daarna …

Maar na zondag dalen de temperaturen weer flink. Begin volgende week zakt het kwik weer onder de vijftien graden. We krijgen vanaf dinsdag ook regen, en dat lijkt elke dag het geval te gaan worden tot 3 mei volgens de lange weersvoorspellingen.

Gesponsorde artikelen