Proximus wil eigen Netflix lanceren

Proximus wil eigen Netflix lanceren

Proximus zou graag een eigen streamingplatform lanceren. De CEO van het bedrijf, Dominique Leroy, sprak die ambitie uit. Volgens Het Laatste Nieuws is het bedrijf op die manier van plan om een Belgische Netflix te starten.

Leroy blijft revolutionair sinds ze de leiding nam bij Proximus. Ze begon destijds met een aantal objectieven die ze wil realiseren. De diensten van het bedrijf moderner maken was zeker één van die doelstellingen. En daar past het idee om Netflix achterna te gaan wel in. Maar Netflix bestaat al en is ook bij ons een groot succes. Dus waarom zou ze dan een kopie van Netflix willen maken? En is dat echt wel mogelijk?

Geen kopie

Zelf noemt Leroy het in Het Laatste Nieuws geen kopie van Netflix. Maar ze gelooft wel dat we heel veel kunnen leren van zo’n platform. De manier waarop Netflix inhoud aanbiedt, interesseert haar het meest. Maar op dit moment krijgen we toch vooral producties uit Hollywood, en dat is niet wat Proximus in gedachte heeft.

Het platform van Proximus zou daarom lokale series en films moeten verzamelen (zoveel mogelijk), aangevuld met andere buitenlandse programma’s. Het bedrijf heeft al verschillende partners die zo’n project wel kunnen helpen realiseren. Al is het nog verre toekomst, want er moet nog veel gebeuren, maar de partners zijn er dus wel. “We kunnen alleen nog niet zeggen over wie het gaat”, zegt Leroy.

Reclame

Natuurlijk zit er ook potentieel in voor publiciteit. Volgens Leroy zou er heel efficiënt aan reclame kunnen worden gedaan. Op die manier kan de sector een stukje van de taart opeisen waar nu vooral Facebook en Google van smullen.

De aankondiging komt er wel op een complex moment, want er bestaat een kans dat Proximus er een concurrent bij zal krijgen als een vierde operator wordt ingezet. Voor Leroy is er “geen plaats” voor nog een speler. Maar dat is niet de mening van de federale minister van Telecommunicatie Alexander De Croo (Open VLD).

Toch liever Netflix? Ontdek dan onze aanraders in de regelmatig hernieuwde lijst met 50 beste series op Netflix!

epa

Gesponsorde artikelen