Left Right
scrollTop top

PS kiest voor vierdaagse werkweek


PS kiest voor vierdaagse werkweek

Na twee jaar ideeën en voorstellen inwinnen, zal de PS vandaag in Luik samenkomen voor een ideologisch congres. Ze zullen zich daar, onder andere, uitspreken voor de vierdaagse werkweek. Op het congres wil de PS de partij een nieuwe richting in duwen, na een voor de socialisten heel woelige periode.

Het congres van vandaag moet een nieuwe start betekenen voor de PS. Na het statutair congres deze zomer, waar vooral interne regels werden opgesteld over het cumuleren van mandaten en goed bestuur, wil de partij nu ook ideologisch een stap vooruit zetten. Meer dan twee jaar lang heeft de partij ideeën en voorstellen ingewonnen. Het ideologisch congres moet daar nu dus het resultaat van worden.

Vierdaagse werkweek

De PS zou vol gaan inzetten op een vierdaagse werkweek, en dat zonder loonverlies en met bijkomende aanwervingen, dat meldt De Morgen. Ze willen er ook voor zorgen dat niemand meer onder de armoededrempel komt. Daarvoor zijn ze voorstander van het invoeren van een “veralgemeende sociale bonus”. Ook zou de partij van Elio Di Rupo meer de ecologische kant willen opgaan.

Die vierdaagse werkweek is een gegeven dat al langer leeft bij de Franstalige socialisten. In augustus 2016 liet Di Rupo in een radioprogramma op de Franstalige radio voor het eerst het ballonnetje weer op.

Manifest

Het congres zou moeten leiden tot een vernieuwde versie van het 120 jaar oude Charter van Quaeregnon, dat de basis vormt van de socialistische beweging in België. Di Rupo noemt het “een nieuwe horizon” voor z’n partij en de socialistische beweging, die zo “resoluut links verankerd blijft”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489