Puigdemont is opgepakt in Duitsland

Puigdemont is opgepakt in Duitsland

Carles Puigdemont, de afgezette Catalaanse minister-president die in België in ballingschap leeft, is opgepakt in Duitsland. Dat laat zijn advocaat Jaume Alonso-Cuevillas weten de media. Afgelopen week heeft een Spaanse rechter de internationale aanhoudingsbevelen opnieuw geactiveerd tegen de separatistische, Catalaanse ministers die zich onafhankelijk van Spanje verklaarden.

Carles Puigdemont is gearresteerd. Dat meldt persbureau Reuters. De advocaat van Puigdemont meldt dat hij aan de DeensDuitse grens door de politie gestopt werd. Puigdemont was met de wagen onderweg van Finland naar België. Het is nu aan de Duitse rechter om te beslissen of hij uitgeleverd wordt aan Spanje.

Puigdemont verblijft al maanden in België. Puigdemont reisde samen met vier ministers naar ons landen, nadat de Spaanse regering het gezag in Catalonië volledig overgenomen had omdat de lokale regering de onafhankelijkheid uitgeroepen had op 28 oktober.

Deze week reisde Puigdemont nog naar Finland om aan gesprekken deel te nemen in het parlement en een lezing te geven aan de universiteit van Helsinki.

Een Spaanse rechter de internationale aanhoudingsbevelen opnieuw geactiveerd tegen de Catalaanse ministers en Puigdemont. De Finse politie liet weten in te willen gaan op het verzoek van Spanje om Puigdemont in te rekenen. Daarna kwamen er berichten van Finse politici dat Puigdemont Finland intussen verlaten had.

Gesponsorde artikelen