Puigdemont laat in Nederlandstalige tweet weten dat hij bereid is mee te werken met Belgische justitie

Puigdemont laat in Nederlandstalige tweet weten dat hij bereid is mee te werken met Belgische justitie

De voormalige Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont heeft in een Nederlandstalige tweet aangegeven dat hij zal meewerken met de Belgische justitie. Hij reageert zo op het Europese aanhoudingsbevel dat gisteren werd uitgevaardigd door de Spaanse autoriteiten. 

De afgezette regeringsleider van Catalonië, Carles Puigdemont, die nog steeds in Brussel verblijft laat in een tweet weten dat hij bereid is tot “volledige medewerking met Belgische justitie naar aanleiding van het Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd door Spanje.”

Het bevel werd gisteren uitgevaardigd door de Spaanse autoriteiten. Dit gebeurde nadat het verzoek van de Belgische advocaat van Puigdemont, Paul Bekaert, om een verhoor over videoverbinding vanuit België toe te staan, werd afgekeurd.

Aanhoudingsbevel

Puigdemont en vier voormalige leden van zijn regering, die allen in Brussel vertoeven, zouden naar aanleiding van het aanhoudingsbevel in principe voorgeleid moeten worden voor de onderzoeksrechter van zodra ze aangetroffen worden door de ordediensten. Acht overige ministers van de Catalaanse regering zitten momenteel in de cel, een daarvan werd vrijgelaten op borg.

Puigdemont neemt het heft nu in eigen handen en tweet in het Nederlands dat hij zal meewerken met de Belgische autoriteiten. Wanneer er dus een onderzoeksrechter gevonden is, zullen Puigdemont en zijn vier voormalige ministers zich vrijwillig aangeven.

Gesponsorde artikelen