Pukkelpop pakt uit met 15 nieuwe namen: Eels, Equal Idiots, Pennywise en meer

Pukkelpop pakt uit met 15 nieuwe namen: Eels, Equal Idiots, Pennywise en meer

De organisatoren van Pukkelpop vuren vijftien nieuwe namen op ons af, onder wie Eels, White Lies, Pennywise en Equal Idiots. Afspraak van 15 tot 18 augustus.

Pukkelpop is begonnen als een rockfestival en daar zijn ze tegenwoordig nog steeds trots op. Festivalorganisator Chokri Mahassine verwoordt het zo: “Rock, en bij uitbreiding zowat elk aspect ervan, was, is en zal altijd de bakermat blijven van Pukkelpop. We zijn in 1985 begonnen als een alternatief festival en dat zijn we nog steeds, niet alleen wat ons muziekaanbod betreft trouwens.”

Deze acts treden de komende zomer op in Kiewit:

Vrijdag 16 augustus

Fans van loeiharde gitaren worden getrakteerd op optredens van IDLES en Frank Carter & The Rattlesnakes. Een hoogdag voor de moderne punker dus. Eerder raakte al bekend dat The National een van hun twee Pukkelpop-optredens op die dag zou spelen.

Zaterdag 17 augustus

Op zaterdag zullen we in de watten gelegd worden door het gitaargeweld van The Chats, de Amerikaanse rockband The Story So Far, de protestcoverband Brass Against, Code Orange, de punkfolkers van Frank Turner & The Sleeping Souls, de ‘gewone’ punkers van PUP en de garagerockers van Skegss en Equal Idiots. We weten al langer dat op die dag Tame Impala, Royal Blood en Eels ook op de planken staan.

Zondag 18 augustus

Op zondag komen Good Charlotte en het rocktrio PVRIS naar Hasselt. Eerder werden headliner Twenty One Pilots, popfenomeen Billie Eilish, Prophets Of Rage en The National al bevestigd voor die dag.

Praktisch

Pukkelpop gaat door van donderdag 15 augustus tot zondag 19 augustus. Tickets voor het festival zijn hier verkrijgbaar.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen