Pukkelpop pakt uit met James Blake, Franz Ferdinand, The Streets en 20 anderen

Pukkelpop pakt uit met James Blake, Franz Ferdinand, The Streets en 20 anderen

We zijn rotverwend, want Pukkelpop strooit alweer met nieuwe namen in het rond. Dit keer zetten de organisatoren in op indie-acts. Onder andere James Blake, Franz Ferdinand, The Streets en Portland komen naar het festival in Kiewit. Afspraak van 15 tot 18 augustus.

De organisatoren van Pukkelpop pakken uit met 23 indie-namen. Festivalorganisator Chokri Mahassine verwoordt deze piste zo: “Indie, afgeleid van het Engelse ‘independent’ wat ‘onafhankelijk’ betekent, is een alternatief muziekgenre dat al sinds jaar en dag is verankerd binnen de Pukkelpop-programmatie.”

“Vooral de DIY-houding, de zin voor experiment en het vastberaden varen van een eigen koers zijn een perfecte match met het DNA van Pukkelpop.”

(Dit is de voorlopige affiche van Rock Werchter.)

Vrijdag 16 augustus

Op vrijdag mogen we de wereldster James Blake verwelkomen. Met z’n nieuwe plaat ‘Assume Form’ wist hij het artistieke succes van zijn drie eerdere albums te overtreffen. Daarop staan songs zoals Mile High, Where’s The Catch en Tell Them. Blake staat al voor de derde keer op Pukkelpop.

Ook Franz Ferdinand staat op vrijdag voor de vierde keer op Pukkelpop. De Schotse rockgroep Franz Ferdinand is bij het grote publiek bekend van songs als Take Me Out, The Dark of the Matinée, No You Girls en Do You Want To. De band brak in 2004 door met hun selftitled debuutplaat. De sound van Franz Ferdinand is eigenlijk een mengeling van allerlei stijlen, gaande van klassieke punk over 80s synthpop en new wave tot mastodonten zoals Talking Heads, The Beatles, Prince en Queen.

We mogen ons ook verwachten aan de breekbare muziek van Big Thief, de Ierse liedjessmid Dermot Kennedy wordt ook een hele grote, indiefolk-koningin Sharon Van Etten en het experimentele geluidenbos van Yves Tumor & It’s Band. Ook Portland, de finalist van Humo’s Rock Rally 2016 en winnaar van De Nieuwe Lichting 2018, brengt een bezoek aan Pukkelpop.

Eerder werden er op die dag optredens aangekondigd van onder andere Sigma, Modestep, Martin Solveig, Stormzy, Kamaal Williams, IDLES, Frank Carter & The Rattlesnakes en The National.

Zaterdag 17 augustus

Op zaterdag staan The Streets op de planken in Kiewit. Veel van ons zijn opgegroeid met kleppers zoals Fit But You Know It en Blinded By The Lights. Na hun plaat ‘Computer & Blues’ uit 2011 werd het echter stil rond de Britse groep. In het verleden had frontman Mike Skinner nog gegrapt dat hij de band opnieuw zou opstarten als hij 40 en blut zou zijn. Maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. The Streets stonden vorige week nog in de AB en deze zomer staan ze op Pukkelpop.

We mogen ons ook verwachten aan de countrysoul van Whitney, Parcels grossiert dan weer in electropop & discosoul, er is de luilekkere fuzz-pop van Penelope Isles, voor psychedelica druk Pond, voor rauw, rock en ruig neem je een kijkje bij LIFE en het is ook intens uitkijken naar de exclusieve dj-set van Mike D, rapper en medebezieler van de legendarische Beastie Boys.

We weten al langer dat op die dag Tame Impala, Royal Blood en Eels ook op de planken staan, net als Anne-Marie, Stephan Bodzin, Jeremy Underground en Jorja Smith.

Zondag 18 augustus

Op de laatste dag van Pukkelpop krijgen we bezoek van Anna Calvi, de pakkende liedjes van singer-songwriter Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me, de alt-pop band rond frontman Dallon Weekes, ex-bassist van Panic! At The Disco, voor mysterieuze psychedelische pop uit Nieuw-Zeeland programmeer je Connan Mockasin in je PKP-app, fans van pakkende songs en dreunende bassen volgen Two Feet en voor experimentele rock zonder ingewikkeld gedoe, kan je gerust aankloppen bij Yeasayer. De bonte zotpourri komt van Bodega, Zuid-Korea’s grootste indieband luistert naar de naam Hyukoh en The Beths, dat is slimme gitaarpop met een tien voor taal.

Op zondag komen ook Twenty One Pilots, Billie Eilish, The National en Prophets of Rage naar Limburg.

Tickets vanaf maandag

Maandag 25 februari start de ticketverkoop om 13 uur.

Gesponsorde artikelen