Pukkelpop strikt Gossip, A Day To Remember, Johnny Marr en 16 anderen

Pukkelpop strikt Gossip, A Day To Remember, Johnny Marr en 16 anderen

De organisatoren van Pukkelpop pakken opnieuw uit met een reeks verbluffende acts. Onder andere Gossip, A Day To Remember, voormalig Smiths-gitarist Johnny Marr, Compact Disk Dummies en TheColorGrey zakken af naar Kiewit. Afspraak van donderdag 15 tot zondag 18 augustus.

Vrijdag 16 augustus belooft een mooie muzikale dag te worden op de Limburgse wei. De affiche wordt aangevuld met YBN Nahmir, een jonge indrukwekkende rapper uit de Amerikaanse staat Alabama. Ook Dounia, alt-r&b-zangeres, social media hype en activiste, komt langs net als DIY singer-songwriter Jeremy Zucker die zijn carrière in zijn slaapkamer lanceerde en het Londense The Comet Is Coming. Die laatsten stan al langer bekend om hun eclectische, erg originele electrojazz.

Eerder werden er op die dag optredens aangekondigd van onder andere James Blake, Franz Ferdinand, Sigma, Modestep, Martin Solveig, Stormzy, Kamaal Williams, IDLES, Frank Carter & The Rattlesnakes en The National.

Zaterdag 17 augustus

Op zaterdag komt Gossip ons met stomheid slaan. De Amerikaanse indiepostpunkers komen bij ons de tiende verjaardag vieren van hun doorbraakplaat ‘Music For Men’. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de groep rond iconische frontvrouw Beth Ditto weer samen op het podium staat. Trouwens: Gossip heeft nog nooit op Pukkelpop gespeeld dus wie getuige van een historisch feit wil zijn, moet zeker komen. Wij staan alvast schrap voor meebrullers zoals Heavy Cross, Perfect World, Move in the Right Direction en Standing in the Way of Control.

Diezelfde dag komt ook TheColorGrey langs met zijn heerlijk aanstekelijke laid back hiphop. De electropunkvrienden van Compact Disk Dummies lijken van Pukkelpop dan weer een driejarenplan te hebben gemaakt, want in 2013 en 2016 pronkten ze ook al op de affiche.

Ook nog op zaterdag: Channel Tres, de nieuwe ster in de deephousescene, en Mella Dee die bekend staat om zijn unieke mix van techno, hardcore en jungle.

We weten al langer dat op die dag Tame Impala, Royal Blood en Eels ook op de planken staan, net als Anne-Marie, Stephan Bodzin, Jeremy Underground, Jorja Smith, The Streets en Penelope Isles.

Zondag 18 augustus

Op de laatste dag van Pukkelpop krijgen we bezoek van A Day To Remember, een van de grootste Amerikaanse melodische hardcore rockbands van dit moment. Ook voormalig Smiths-gitarist Johnny Marr is van de partij met zijn huidige Comet-tour, net als de Australische hardrockband Airbourne en Simple Creatures, het nieuwe project rond Mark Hoppus van Blink-182 en Alex Gaskarth van All Time Low.

Wie het liever wat zachter heeft, kan zondag vertoeven bij de dromerige lo-fi van Girl In Red, de gelaagde elektronische dancepop van LYZZA, het Gentse housefenomeen Curtis Alto en het alom bejubelde Nederlandse electronicaduo Weval.

Annuleringen en praktisch

Clairo en Joji hebben afgezegd voor Pukkelpop en het optreden van Pennywise switcht van vrijdag 16 naar zondag 18 augustus. Pukkelpop belooft binnenkort nieuwe namen aan te kondigen. Tickets voor het festival zijn hier beschikbaar.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen