Pukkelpop strikt top-dj’s: Amelie Lens, Stephan Bodzin, Sigma, Jon Hopkins en 25 anderen

Pukkelpop strikt top-dj’s: Amelie Lens, Stephan Bodzin, Sigma, Jon Hopkins en 25 anderen

Pukkelpop maakt maar liefst 29 nieuwe namen bekend om je dansbenen op los te gooien. Onder andere Amelie Lens, Stephan Bodzin, Sigma en Jon Hopkins zakken af naar Kiewit. Afspraak van 15 tot 18 augustus.

Pukkelpop boekt, zoals elk jaar, opnieuw een verbluffende reeks dj’s. Organisator Chokri Mahassine geeft een woordje uitleg: “In 1994, toen dancemuziek nog gezien werd als muziek voor Johnny’s en voornamelijk in clubs en discotheken werd gedraaid, was Pukkelpop het eerste festival om iets te doen met dance. We hebben toen de Dance Hall in het leven geroepen. Underworld was headliner. Moord en brand werd daarover geschreeuwd! Maar het bleek een schot in de roos.”

(Dit is de voorlopige affiche van Rock Werchter.)

Vrijdag 16 augustus

Op vrijdag mogen we de daverende drum-‘n-bass van Sigma verwelkomen. Het Brits duo heeft al een mooie weg afgelegd, van studentenfeesten tot uitverkochte Sportpaleizen. Wij kunnen alvast niet wachten om hysterisch op en neer te springen op hits zoals Changing, Coming Home en Nobody To Love.

We mogen ons ook verwachten aan de verbluffende dj-skills van Avalon Emerson, old skool electro & acid van de New Yorkse dj Volvox, het hyperactief rondje pop, dubstep & EDM van Alison Wonderland, een eigenzinnige dj-set en een vette knipoog van Job Jobse, het project van de Amerikaanse producer Sam Vogel, Jauz, het Canadese remixwonder Ekali en een snoeiharde dj-set van Modestep, hun derde keer op Pukkelpop trouwens.

Modeselektor stond ook al in verschillende gedaantes op Pukkelpop. De diversiteit in hun muziek is al 20 jaar de rode draad en Franse techhouse-maestro Agoria zorgt, zoals steeds, voor een unieke flow en bijzondere mood in zijn dj-set.

Eerder werden er op die dag optredens aangekondigd van onder andere Martin Solveig, Stormzy, Kamaal Williams, IDLES, Frank Carter & The Rattlesnakes en The National.

Zaterdag 17 augustus

Op zaterdag komt Stephan Bodzin langs, nog zo’n vaste waarde binnen de scene. Bodzin is klassiek geschoold en een crack in het creëren van hypnotiserende melodieën en bezwerende beats.

We worden ook verwend door de doordachte lo-fi house van Ross From Friends, Detroit house meets Chicago acid op de decks van Palms Trax, de obscure selectie houseplaten van de Fransman Jeremy Underground, de diepe danstrance van Honey Dijon en de métier & skills van The Black Madonna.

Voor het Oostenrijks drum ’n bassduo Camo & Krooked wordt het de derde passage op Pukkelpop.
Op zaterdag wordt het ook genieten van de pareltjes van dj en danceproducer Hunee, de opzwepende minimal techno van Sam Paganini en de blues met beats van SOHN. Minstens even spannend wordt de doortocht van Meute, de wereldberoemde techno marching band en dus het indrukwekkende project van Chase & Status RTRN II JUNGLE feat. Brockie & Det en Kabaka Pyramid.

We weten al langer dat op die dag Tame Impala, Royal Blood en Eels ook op de planken staan, net als Anne-Marie en Jorja Smith.

Zondag 18 augustus

Van uitbollen zal er op zondag geen sprake zijn dankzij Amelie Lens. Het topmodel draait tegenwoordig gemiddeld drie buitenlandse optredens per week. Daarmee staat ze met haar donkere Belgische techno mee aan de wereldtop. Op haar bucketlist staan onder andere Awakenings, Sonar, Tomorrowland en binnenkort het prestigefestival Coachella.

We mogen ons ook verwachten aan haar labelgenoten van het Berlijnse Pan-Pot, de vette vibes van Jayda G, de chillhop & Brazilian funk van Sango, de buitengewone samenwerking van Jeff Mills, muziekpionier, samen met Tony Allen, bezieler van de afrobeat en CamelPhat. Die laatste is bekend van de wereldhit Cola.

Tickets

De ticketverkoop van Pukkelpop start op maandag 25 februari om 13 uur.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen