PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw tijdens 1 meioptocht aangevallen met een mes

PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw tijdens 1 meioptocht aangevallen met een mes

Raoul Hedebouw, het flamboyante kopstuk van het extreemlinkse PVDA is tijdens een 1 meioptocht aangevallen met een mes. Het Waalse kamerlid raakte enkel lichtgewond  aan het been. Er is ondertussen ook een verdachte opgepakt.

Net als zovele partijen houdt ook de PVDA vandaag een bijeenkomst omwille van de dag van de Arbeid. Voor de partij van kopstuk Raoul Hedebouw was dat op het Sint-Paulusplein in Luik. Hedebouw zou daar zelf ook een toespraak gaan houden om 11 uur. Maar daar liep het mis. Hedebouw zou zijn aangevallen met een mes.

De verdachte is een man van tussen de 40 en de 50 jaar en zou een mes en traangas bij zich hebben gehad. Hij zou “die van PVDA, dat zijn idioten” geroepen hebben. Hedebouw liep slechts lichte verwondingen op aan het been, maar is toch naar het ziekenhuis overgebracht. Al had hij daar geen verzorging meer nodig.

Toch op podium

Het PVDA-kopstuk nam eerst echter wel plaats op het podium om zijn speech te geven. “Er is meer nodig om ons het zwijgen op te leggen”, verklaarde hij strijdvaardig. Zijn speech was ook live te bekijken via Facebook (zie hieronder).

“Wij zijn diep geschokt door deze laffe aanval”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. “Veel moed, Raoul. We denken aan jou, hier in Antwerpen en in het hele land. We geven niet op.”

RTBF maakt ook gewag van een briefje dat zou gevonden zijn. Het briefje, dat bloedsporen bevat, zou van de dader van de aanval afkomstig zijn. Hij zou Raoul Hedebouw een jaar geleden hebben benaderd, maar Hedebouw zou niet gereageerd hebben. ” 1 mei 2017. Meneer de Charlatan, blabla, bedrieger, super profiteur. U hebt me niet gecontacteerd, in tegenstelling tot al de anderen. WAAROM? OMDAT GELD VOOR HET VOLK KOMT!”, staat er te lezen op de keerzijde het briefje.

Gesponsorde artikelen