PVDA: “Lijken slachtoffers zijn nog niet koud of Bart De Wever gebruikt ze al tegen links”

PVDA-kopstuk Peter Mertens heeft enorm zwaar uitgehaald naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Op Twitter schreef hij over die “arme, zielige” De Wever, die in Reyers Laat de slachtoffers in Frankrijk al gebruikt tegen de PVDA en links.

De volledige aflevering van Reyers Laat op Canvas stond gisteren in het teken van de aanslagen op de redactie van het Franse magazine Charlie Hebdo. Onder de gasten was ook Bart De Wever, die enkele uitspraken deed die onder andere Peter Mertens van PVDA helemaal niet kon smaken.

“Hoe de communisten, de PVDA, nu allianties sluit met radicale moslims en die in alles napraat om toch maar die stemmen binnen te halen van die steeds groeiende groep in onze steden, dat is fascinerend om te zien”, zo zei De Wever. “Arme, zielige Bart De Wever”, diende Mertens de N-VA-voorzitter van repliek. “De lijken van de slachtoffers van Charlie Hebdo zijn nog niet koud of hij gebruikt ze al tegen PVDA en links.” In een tweede tweet ging hij nog verder: “Twee van de cartoonisten werkten ook voor communistische krant L’Humanité, maar Bart De Wever recupeert hun dood schaamteloos tegen PVDA”, schreef hij, om af te sluiten met de hashtag #dujamaisvu.

Op de website van PVDA gaat Mertens door: “Omdat wij de verdeel-en-heers strategie resoluut weigeren, omdat wij in Borgerhout mee besturen in een brede interculturele coalitie, omdat wij opkomen tegen elke vorm van discriminatie en racisme stopt Bart De Wever ons voor het gemak in dezelfde zak als de lafaards die met kalasjnikovs tekenaars, cartoonisten en journalisten vermoorden”, zo schrijft hij. “Vanavond heeft Bart De Wever zijn masker even afgezet, en daar stond naakt, een erg zielig man, in oorlog met iedereen, oproepend tot een oorlog van iedereen.”

Meer
Lees meer...