Q-Music wil vrouw die de Machu Picchu beklom met Koen Wauters de protheses kopen die ze verdient

Q-Music wil vrouw die de Machu Picchu beklom met Koen Wauters de protheses kopen die ze verdient

Een topstukje TV gisteren, Koen Wauters die met Hannelore, een meisje dat haar beide benen verloor, toch Machu Picchu opklom. Dat kon alleen dankzij de speciale protheses die Hannelore droeg tijdens de uitzending, maar die permanent aanhebben zou 90.000 euro kosten. Bij Q-Music zijn ze zo gecharmeerd dat ze actie ondernemen: Stap voor Stap voor Hannelore.

90.000 euro, een half huis. Zo veel kost het om de droomprotheses van Hannelore te kopen. Het meisje, die beide benen verloor, mocht die aandoen om samen met Koen Wauters in ‘Over Winnaars’ Machu Picchu op te klimmen, maar omdat ze zo’n hoog prijskaartje hebben, mag ze die niet houden.

Bij Q-Music, waar ze sowieso al nooit vies zijn van een zotte actie, dragen ze Hannelore begrijpelijkerwijs op handen. Maar haar verhaal raakte het hele radioteam, en dus willen ze ervoor zorgen dat Hannelore die protheses ook echt krijgt. Omdat ze met haar meebewegen, zitten ze namelijk veel comfortabeler en kan ze er zó veel meer mee. Genoeg mensen willen daar een centje aan bijdragen, en dus organiseert het radiostation ‘Stap voor stap voor Hannelore’.

90.000 euro, eerder stoppen ze niet

De radiopresentatoren, startend met de vroege shift: Sam en Heidi stappen vanaf zes uur ’s ochtends op zeven september en worden nadien afgewisseld door andere presentatoren. Zij blijven stappen tot de 90.000 euro ingezameld is.

Sam De Bruyn liet weten dat: “Het verhaal van Hannelore ons raakte, en ons niet alleen: er stroomden massaal reacties binnen van luisteraars die hun steentje wilden bijdragen om haar te helpen. Want wat een ongelofelijke prestatie heeft ze neergezet en dat mede dankzij de elektronische protheses die ze mocht lenen. Hoe ongelofelijk zou het nu zijn dat ze daar voor altijd mee kan blijven wandelen? Daarom stappen we vanaf donderdag met alle dj’s heel Vlaanderen rond en blijven we stappen tot er genoeg geld ingezameld is. Stap voor stap voor Hannelore en we stoppen niet totdat het nodige geld binnen is.”

Morgen komen er meer details over het financiële luik van de actie, maar wij zetten ook alvast onze stapschoenen klaar.

Gesponsorde artikelen